Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά την οργή για την επιστολή για τους πρόσφυγες

Στιγμιότυπο από συνέδριο της ΟΝΝΕΔ
Στιγμιότυπο από συνέδριο της ΟΝΝΕΔ EUROKINISSI

Η νεολαία της ΝΔ είχε καταδικάσει την ρατσιστική επιστολή και έκανε δεκτή την παραίτηση της Φαίης Νικητοπούλου.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, η ανοιχτή επιστολή της οποίας με ρατσιστικές αναφορές κατά προσφύγων είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Η νεολαία της ΝΔ η οποία είχε καταδικάσει την επιστολή έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κ. Νικητοπούλου, η οποία σύμφωνε πληροφορίες παραπέμπεται στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ.
 

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο το οποίο είχε προκαλέσει σάλο η πρώην πλέον πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης ανάφερε μεταξύ άλλων: "Συμπαριστάμεθα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας του Αν. Αιγαίου, οι οποίοι πλέον ζουν μία ζωή κόλαση με τις ορδές ασύντακτων μεταναστών που τους έχουν κατακλύσει. Δε συμφωνούμε, όμως, με τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας, με την πολιτική ηγεσία να δηλώνει έμμεσα ότι δε μπορεί να γίνει τίποτα".

Υποστήριζε, επίσης «όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες, ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων των ανηλίκων. Ακόμα κι ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμα στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;"

Σε ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ επισημαίνει:

"Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις. Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα".

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του είχε καταγγείλει την ανοιχτή επιστολή της κ. Νικητοπούλου: "Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες». Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες".

Με δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτανης αναφέρει:

"Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, άλλα αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΟΝΝΕΔ, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες
SHARE: