Παραλήρημα Καμμένου για Σόρος – Χριστόδουλο και ξαφνικός έρως με το Σαμαρά που έβριζε

Παραλήρημα Καμμένου για Σόρος – Χριστόδουλο και ξαφνικός έρως με το Σαμαρά που έβριζε
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης Eurokinissi

Εμφανώς αγχωμένος αφού το κόμμα του φυλλορροεί εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη Βουλή κάνοντας λόγο για σχέδιο Τσίπρα- Βούτση προκειμένου να χάσει την ΚΟ του. Εγκωμίασε το Σαμαρά επειδή είπε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική

Το γεγονός ότι το κόμμα του φυλλορροεί και η εκλογική του μοίρα κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι γνωρίζει προφανώς πολύ καλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποιος μιλώντας στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών επιτέθηκε κατά του πρώην κυβερνητικού του εταίρου Αλέξη Τσίπρα, ενώ ξαφνικά βρήκε θερμά λόγια να πει για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις θέσεις του στο Σκοπιανό

Με αναφορές από Σόρος μέχρι το μακαριστό Χριστόδουλο, ο κ.Καμμένος επιχείρησε να εμφανίσει εαυτόν ως τον μόνο άμωμο της Βουλής ενώ και καθώς βουλευτές του σκοπεύουν να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών προσπάθησε να τους αποτρέψει κάνοντας λόγο για έξι εφιάλτες.

Έκανε μάλιστα λόγο για σχέδιο Τσίπρα- Βούτση με στόχο να πάψουν να συγκροτούν οι ΑΝΕΛ κοινοβουλευτική ομάδα. Ειδικότερα κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι έκανε και κράτησε υπουργό τον Τέρενς Κουικ διότι εάν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί θα λάβει ο κ.Κουικ την έδρα του, υπονοώντας ότι στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ στενεύοντας ακόμη περισσότερο τα περιθώρια καθώς σε αυτή την περίπτωση η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διέθετε πέντε βουλευτές.

Βέβαια, με πέντε βουλευτές διατηρεί κοινοβουλευτική ομάδα (και επιπλέον ούτως ή άλλως θα μπορούσε και ο κ.Παπαχριστόπουλος να αποχωρήσει χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθεί για να αποχωρήσει στη θέση του ο κ.Κουίκ) ωστόσο φαίνεται ότι ο κ.Καμμένος τρέμει για τις εξελίξεις στην ψηφοφορία και το μέλλον.

“Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Κουίκ γίνεται υπουργός. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ, οφείλω να πω ότι δεν το περίμενα από εσάς” είπε στον κ.Τσίπρα, ο οποιος από το πρωθυπουργικό έδρανο διαμαρτυρήθηκε, αφού ο πρώην εταίρος το δεν έβγαζε νόημα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πάντως συνέχισε δηλώνοντας: “Εμείς πιστεύουμε στα λόγια του μακαριστού Χριστόδουλου που το 2006 είχε πει ότι η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα”, πως: “Εδώ έχουμε να συζητήσουμε αυτό που περιέγραφε ο Χριστόδουλος την εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης” και αναφέρθηκε στη συνάντηση Ζάεφ- Σόρος.

“Ποιοι δουλεύουν εδώ για το Σόρος θα το δούμε, έντιμοι εισαγγελείς θα ανοίξουν τους φακέλους και αν δεν το κάνουν οι εισαγγελείς θα το κάνουμε εμείς” συνέχισε στο γνωστό του στύλ.

Επιτέθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη και το Νίκο Κοτζιά, υποστήριξε ότι “κάποιοι παλεύουν εδώ και χρόνια για το σχέδιο του Χίτλερ και του Τίτο για τη Μακεδονία του Αιγαίου” και δήλωσε: “Οι μόνοι απέναντι σε αυτό το σύστημα είμαστε οι ΑΝΕΛ και κάποιοι συνάδελφοι ανεξάρτητοι και η Ένωση Κεντρώων, οι άλλοι όλοι έχετε παρασυρθεί από τα συστήματα ηγεσίας στα κομματα”.

Στο σημείο αυτό επιφύλαξε θερμά λόγια για τον κ.Σαμαρά: “Οταν άκουσα το σαμαρά ένα πολιτικό με τον οποίο έχω συγκρουστεί, τον θεωρώ υπεύθυνο για τη διάλυση της ΝΔ, όταν τη μετέτρεψε σε υπερασπιστή του παλιού ΠΑΣΟΚ, που έβαλε στελέχη μέσα απο το ΛΑΟΣ, που διέλυσε τις τράπεζες με το Βενιζέλο, ο Σαμαράς εδώ επάνω ηγήθηκε μίας ομάδας βουλευτών και είπε το αντίθετο από αυτό που είπε η ηγεσία της ΝΔ, είπε αυτό που πιστεύουμε και εμείς ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με δάκρυ, αυτό που όλες οι κυβερνήσεις πρόδωσαν, και αυτή με τον ολετήρα της κυβερνητικής συνεργασίας, τον Κοτζιά”.

Ο κ.Καμμένος τόνισε ότι: “Εξι εφιάλτες χρειάζεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσουν στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας και κανείς δε θα τους ξεχάσει” και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής είπε: “Κύριε Βουτση όταν μιλάμε για Μακεδονία μία και ελληνική, μιλάμε για την ιστορία της Μακεδονίας, όχι για τα εδάφη που παράγουν ροδάκινα του κ.Μητσοτάκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα