Παρασκευόπουλος: Ο κ. Πανούσης κάνει γενική πολιτική εκτίμηση. Δεν είδα την εισβολή στη Βουλή, δεν έχω γνώμη

Παρασκευόπουλος: Ο κ. Πανούσης κάνει γενική πολιτική εκτίμηση. Δεν είδα την εισβολή στη Βουλή, δεν έχω γνώμη

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις φυλακές σημείωσε ότι "περιλαμβάνει μια σειρά ρυθμίσεων που συνδέονται με την αποσυμφόρηση των φυλακών". Τι σχολίασε για το άρθρο Πανούση

«Ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε δικά του ζητήματα και όχι σε αυτά που αφορούν τις δικές μου αρμοδιότητες» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αν και τόνισε ότι δεν το έχει διαβάσει ολόκληρο συμπλήρωσε πως «ό,τι γράφει είναι πολιτική του άποψη».

«Ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε ζητήματα του δικού του πεδίου, της δικής του αρμοδιότητας. Κάνει μια γενική πολιτική εκτίμηση, που μπορεί να κάνει ο καθένας. Αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα. Όλα αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς πού είναι η χρυσή τομή» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη πως ο κ. Πανούσης με το άρθρο του ουσιαστικά αφήνει αιχμές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε «ακόμη και αν τον φωτογραφίζει, αναφέρεται σε δικό του θέμα. Κριτική στη Δικαιοσύνη κάνει κάποιος ο οποίος αναφέρεται σε δικά της θέματα. Εγώ καταλαβαίνω ότι εδώ γίνεται λόγος για την εφαρμογή. Η εφαρμογή γίνεται από την Αστυνομία».

Σχετικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, ανέφερε ότι «δεν έχει γνώμη, γιατί δεν είδε τα περιστατικά».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις φυλακές σημείωσε ότι «περιλαμβάνει μια σειρά ρυθμίσεων που συνδέονται με την αποσυμφόρηση των φυλακών».

Επισήμανε ότι μέσω του νομοσχεδίου γίνεται προσπάθεια να προσφερθούν «διαβαθμισμένες δυνατότητες για νοσηλευόμενους κρατούμενους» τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να κρατούμε έναν άνθρωπο που έχει προβλήματα υγείας σε έναν χώρο που δεν είναι κατάλληλος για την υγεία του».

Ερωτηθείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον χώρο διεξαγωγής της, είπε ότι θα ξεκινήσει στον Κορυδαλλό, όμως δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί εκεί. «Δεν μπορώ να σας πω αν θα συνεχιστεί εκεί, στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα αλλαγής χώρου» ανέφερε, εξηγώντας ότι δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη δίκη. «Ανοιχτό είναι να συνεχιστεί και να μην συνεχιστεί εκεί» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κραυγή αγωνίας Γιάννη Πανούση: Πώς νοούν οι "καθαρόαιμοι" Αριστεροί την αστυνομία; Να καίγονται αστυνομικοί από κουκουλοφόρους;

Φίλης και Μακρή 'καρφώνουν' τον Πανούση. Υπέρ του, Τζάκρη και Μπαλτάς

Μετά το άρθρο παρέμβαση για 'καθαρόαιμους' αριστερούς ο Γ. Πανούσης αποφασίζει για την προστασία των ζώων

SHARE:

24Media Network