Παράτυπος ο ορισμός της Άννας-Μισελ Ασημακοπούλου ως γενική γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Νομοσχέδιο  του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τροπολογία που αποκλείει τους μετανάστες και τους ομογενείς από τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 2014 και ψηφοφορία σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.),// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τροπολογία που αποκλείει τους μετανάστες και τους ομογενείς από τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 2014 και ψηφοφορία σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.),// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον κανονισμό σε αυτή τη θέση εκλέγεται βουλευτής που έχει διατελέσει μέλος του Κοινοβουλίου επί έξι τουλάχιστον έτη

Ο ορισμός της βουλευτή Β' Αθηνών Άννας- Μισέλ Ασημακοπούλου ως γενική γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι παράτυπος με βάση τον κανονισμό λειτουργίας και ήδη προκαλεί αντιδράσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος ένα του κανονισμού λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ όπως αυτός είχε ψηφιστεί το 2001:

“Γενικός Γραμματέας της K.O. εκλέγεται Βουλευτής που έχει διατελέσει μέλος του Κοινοβουλίου επί έξι τουλάχιστον έτη. H εκλογή γίνεται για όλη την βουλευτική περίοδο στην πρώτη συνεδρίαση της K.O. μετά τις εκλογές.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ασημακοπούλου εκλέχθηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012

Το θέμα σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω facebook

"Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να έχει θητεύσει ως βουλευτής τουλάχιστον έξι χρόνια (αρθρο 4 παρ 1 του κανονισμού λειτουργίας). Και κάτι ακόμη: ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network