Παρέμβαση Α. Σαμαρά στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ .(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ .(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Μίλησε για την ενέργεια, την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών επαναπροώθησης ο πρωθυπουργός

Στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και της αντιμετώπισης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιείται την Πέμοτη στην πόλη Υπρ του Βελγίου.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά τα θέματα της ενέργειας, υπογράμμισε την ανάγκη διαφοροποίησης και διασφάλισης των πηγών και των οδών μεταφοράς της ενέργειας στην Ευρώπη. Στόχος της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ, επισήμανε, πρέπει να είναι η παροχή ενέργειας υπό οικονομικά συμφέροντες όρους, τόσο για τις επιχείρησης όσο και για τους καταναλωτές.

Ως προς το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, την αντιμετώπιση του οποίου χαρακτήρισε επείγουσα ανάγκη, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση είναι μη ανεκτή και ότι δημιουργεί πλήθος οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Σημείωσε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά και ότι η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων είναι μια κοινή πρόκληση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών επαναπρόωθησης που έχει συνάψει η ΕΕ με τρίτες χώρες.

Τέλος, υπογράμμισε το εποικοδομητικό έργο της ελληνικής προεδρίας στο θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network