Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις απειλές κατά βουλευτών: Το sms στελέχους της Β4 ΝΟΔΕ και η αποκάλυψη του News 24/7

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις απειλές κατά βουλευτών: Το sms στελέχους της Β4 ΝΟΔΕ και η αποκάλυψη του News 24/7
Ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Διπλή έρευνα για τη διακρίβωση της τέλεσης των αδικημάτων της "παραβίασης προσωπικών δεδομένων" και της "παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων" παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά την αποκάλυψη ότι βουλευτές που προτίθενται να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, δέχονται απειλές ακόμη για τη ζωή τους.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για απειλές κατά βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κυρία Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Όπως αποκάλυψε o News 24/7 στους 88,6 βουλευτές που είτε είναι ανεξάρτητοι είτε προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (ορισμένοι δε εξ αυτών ότι θα παράσχουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση), δέχονται εκατοντάδες απειλές το τελευταίο διάστημα.

«Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις», είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές που μερικοί από αυτούς μίλησαν στο news24/7.

Παπαχριστόπουλος: Μου λένε “το κεφάλι σου θα βρεθεί σε χαντάκι”

Μιλώντας στον news247 στους 88,6 και στους Γιώργο Βούλγαρη και Βασίλη Σκουρή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, χαρακτηριστικά τόνισε ότι “κάθε δέκα λεπτά χτυπάει τηλέφωνο. Μου λένε “είσαι προδότης, θα δικαστείς για εσχάτη προδοσία, το κεφάλι σου σε χαντάκι θα βρεθεί” και διάφορα άλλα. Δεν μπορώ να δουλέψω, έχω διαγράψει 200 μηνύματα. Εγώ δεν φοβάμαι, δεν πήρα ποτέ αστυνομικούς και δεν θα πάρω. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν οικογένειες και παιδιά. Ο κ. Κυρανάκης έλεγε με τόση άνεση για λογοδοσία. Μα δεν μιλάμε γι’ αυτό. Κάποιος το έχει δουλέψει όλο αυτό. Ακόμα και από το εξωτερικό με παίρνουν”.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος επιβεβαίωσε πάντως ότι θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης, εφόσον χρειαστεί, και εν συνεχεία θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα: “Εδώ και καιρό έχω πει. Το είπε και χθες. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών θα παραδώσω την έδρα. Αλλά δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι θέλουν να γίνουν εκλογές γρήγορα. Κάτι θέλουν να αποφύγουν. Δεν θέλω να μιλήσω για ότι έγινε χθες. Εχω την αίσθηση πάντως ότι και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης”.

Ακόμη, σύμφωνα με δημοσίευμα του documento, ο Σπύρος Αβραμάκος, στέλεχος της Β4 ΝΟΔΕ, της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ, ζητά από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται, να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

 

Μαξίμου:  Με καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη η επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών

Ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή την υπόθεση των απειλών σε βουλευτές ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον Γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ.

Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε «υποχρέωση» τα τηλεφωνήματα αυτά.

Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου. Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας – από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνημά τους.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν. Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν”.

Η απάντηση του Σπύρου Αβραμάκου: “Η πίεση του τάχα επίμαχου μηνύματος είναι πολιτική”

“Μου προκαλεί πραγματική έκπληξη ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας και το επιτελείο του, ενώ καταρρέει η κυβέρνηση και ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει πια τις κωλοτούμπες του εταίρου του, βρίσκουν το χρόνο να ασχοληθούν με ένα μήνυμα ενός Προέδρου από τις 66 ΝΟΔΕ της Ν.Δ.!”, απαντά στο Μαξίμου μέσω facebook ο Σπύρος Αβραμάκος της Β4 ΝΟΔΕ.

“Τους ενημερώνω, ότι η πρακτική να αποστέλλονται mails και να γίνονται τηλέφωνα από ψηφοφόρους σε πολιτικούς, είναι σύνηθες σε όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο.

Και περιττεύει ασφαλώς να αναφέρω, ότι η πίεση του τάχα επίμαχου μηνύματος είναι πολιτική.

Εμείς πιέζουμε να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών με επώνυμα μηνύματα.!!

Άλλοι είναι αυτοί που πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται με βία και μολότωφ!!”, γράφει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα