Παρουσία του ΠΑΣΟΚ η συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι

Παρουσία του ΠΑΣΟΚ η συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

"Πράσινος" έλεγχος σε Στουρναρα και Χαρδούβελη

Την κοινωνική του ατζέντα βάζει στο τραπέζι το ΠΑΣΟΚ ενοψει τοσο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της ελληνικης κυβέρνησης στο ουδέτερο έδαφος της γαλλικής πρωτεύουσας στις 3 Σεπτεμβρίου, οσο και ενοψει του σχεδίου που καταρτίζει η ηγεσία του κόμματος και αναμενεται να αποτελέσει τον οδικό χάρτη εξόδου απο την κριση και θα παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζελος απο το βημα της ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις τοσο με τον νεο διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιαννη Στουρναρα οσο και με τον υπουργό Οικονομικών Γκικα Χαρδούβελη, με αιχμή το θεματα των κόκκινων δανείων, αλλα και τις αναγκαίες αλλαγες στον ΕΝΦΙΑ.

Η Χαριλαου Τρικουπη επιδιώκει να αναδείξει αυτά τα δυο θεματα στην κορυφή των άμεσων προτεραιοτήτων του, ζητωντας να υπάρξουν ρυθμισεις για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις μηνιαίες δόσεις των δανείων που έχουν στην κατοχή τους και να μην υπάρξουν νέες παλλινωδιες απο την ηγεσία του υπουργειου Οικονομικών αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Οι επαφές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν απο την ερχόμενη Παρασκευή οπου θα πραγματοποιηθεί συναντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των κόκκινων δανείων με έμφαση στα επιχειρηματικά δάνεια.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για να καταθέσει τις “πράσινες” προτάσεις για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Με φυσική παρουσία θα συμμετάσχει η Χαριλάου Τρικουπη και στο ραντεβου του Παρισιού όπου σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβερνητική αποστολή που θα συναντηθεί με την τρόικα στο Παρίσι, θα συμμετέχουν εκ μέρους του ΠαΣοΚ ο υπεύθυνος από το κόμμα για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαπας και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα