Πολυτελή τζιπ, μηχανές μεγάλου κυβισμού και ‘ιερές χορηγίες’ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολυτελή τζιπ, μηχανές μεγάλου κυβισμού και ‘ιερές χορηγίες’ στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Εξέταση της μάρτυρας Ανδρονίκης Θεοφυλάτου(α) στην Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας κατα τα έτη 1997 - 2014, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρώην διευθυντής Θ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε στην Εξεταστική τη σπατάλη εκατ. ευρώ. Υπόνοιες και για "μαύρα ταμεία". Αντιδράσεις από τη ΝΔ που ζήτησε να μη μεταδίδονται πλέον τηλεοπτικά οι καταθέσεις των μαρτύρων

Τις καταγγελίες της συμπολίτευσης για το «πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής, ο πρώην διευθυντής του κέντρου Θεόδωρος Παπαδημητρίου ο οποίος διώκεται από τη δικαιοσύνη για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Ο κ. Παπαδημητρίου παραδέχτηκε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μισθώσει με leasing ένα πολυτελέστατο τζιπ Cherokee. Ερωτηθείς τι χρειαζόταν ένα τόσο ακριβό όχημα σε ένα κέντρο ελέγχου νοσημάτων ο μάρτυρας ανέφερε ότι το χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν τα τροχόσπιτα των διαφημιστικών εκστρατειών. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχε μισθωθεί και μια μηχανή BMW με κινητήρα 1.200 κυβικών εκατοστών. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε ότι τη χρησιμοποιούσαν «…για την κίνηση».

 Ο κ. Παπαδημητρίου ρωτήθηκε, όμως, και για την «ιερή χορηγία-δωρεά» ύψους σχεδόν 800.000 ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τη Μητρόπολη Καισαριανής, ο Μητροπολίτης της οποίας ήταν μέλος του ΔΣ του κέντρου. Ο μάρτυρας δεν διέψευσε το θέμα αλλά επικαλέστηκε το δικαίωμα του σιωπής που τον προστατεύει για ζητήματα τα οποία διερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Ζήτημα ανέκυψε όμως και από τις αναφορές του κ. Παπαδημητρίου στην ύπαρξη χορηγικού λογαριασμού στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ανέφερε ότι εάν υπάρχει κάτι τέτοιο τότε θα πρόκειται για “μαύρο ταμείο”. Μάλιστα, απέστειλε και σχετική επιστολή στη σημερινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να διευκρινιστεί η φύση του λογαριασμού.

ΝΔ: Να μην μεταδίδονται τηλεοπτικά οι καταθέσεις μαρτύρων Εξεταστικής

Οι αποκαλύψεις του κ. Παπαδημητρίου αλλά και η αναφορά του στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ΝΔ η οποία ζήτησε να σταματήσει η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την Εξεταστική που διερευνά τα σκάνδαλα. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Γεωργαντάς της ΝΔ πρότεινε να μεταδίδονται μόνο οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων και όχι των υπολοίπων μαρτύρων. Η πλειοψηφία αντέδρασε, όμως, έντονα σε αυτή την πρόταση χαρακτηρίζοντάς την «όψιμη». Οι βουλευτές της συμπολίτευσης τόνισαν μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε διακριτική μεταχείριση.

Ο κ. Παπαδημητρίου θα καταθέσει για τρίτη φορά στην Εξεταστική Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι είχε επιχειρήσει να αποφύγει την κατάθεση επικαλούμενος αρχικώς την ιδιότητα του κατηγορουμένου ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι πάσχει από ασθένεια που δεν του επιτρέπει να καταθέσει Τελικά εκδόθηκε γνωμοδότηση από το νοσοκομείο Γεννηματάς που αποφαίνεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου είναι σε θέση να καταθέσει. Η Εξεταστική διακόπτει όμως την κατάθεση όταν δηλώνει ότι αισθάνεται αδιαθεσία.

Παρουσιολόγιο’ για τους 23 διορισθέντες Γεωργιάδη ζητά η Εξεταστική

Επιστολή στη Διεύθυνση του Προσωπικού του Υπουργείου Υγείας απέστειλε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ζητώντας να εξακριβωθεί εάν έδιναν ή όχι το παρών στην εργασία τους οι 23 υπάλληλοι που διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδωνι Γεωργιάδη.

Η επιστολή εστάλη μετά την παραδοχή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου στην Εξεταστική Επιτροπή ότι οι 23 προσληφθέντες πήγαν «απευθείας» στο Υπουργείο Υγείας. Η Εξεταστική ζητά «παρουσιολόγιο» από τη διεύθυνση προσωπικού καθώς και εάν οι υπάλληλοι έπαιρναν ή όχι υπερωρίες. 

Ο κ. Παπαδημητρίου που κατηγορείται από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση των διαφημιστικών δαπανών σε φίλια ΜΜΕ από το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε σήμερα για δεύτερη μέρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα