ΠΑΣΟΚ: “Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει έγγραφα για Ταμείο Ανάκαμψης και Θεσσαλία”

Διαβάζεται σε 2'
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ EUROKINISSI

Την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διεκδίκηση νέων ευρωπαϊκών πόρων για τη Θεσσαλία καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Σε μία σοβαρή καταγγελία κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση αρνείται να καταθέσει στη Βουλή δύο σημαντικά έγγραφα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διεκδίκηση νέων πόρων για τη Θεσσαλία, που επλήγη από τις κακοκαιρίες το προηγούμενο διάστημα.

“Απαιτούμε διαφάνεια. Θέλουμε να μελετήσουμε τη συνολική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τους ευρωπαϊκούς πόρους που εισέρχονται στη χώρα για να συνεισφέρουμε και εμείς στην εθνική προσπάθεια” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

“Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζήτησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέγραψαν όλα τα μέλη βουλευτές του Κινήματος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σε συνέχεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Α’ Αθήνας Παύλου Γερουλάνου, δύο πολύ συγκεκριμένα έγγραφα από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

1. Το πλήρες κείμενο της πρότασης αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 31 Αυγούστου, και

2. Το πλήρες κείμενο της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για την διεκδίκηση νέων πόρων από την Ε.Ε. μετά τα πρόσφατα πλήγματα στον εθνικό παραγωγικό ιστό από τις θεομηνίες που έπληξαν τη χώρα.

Απαιτούμε διαφάνεια. Θέλουμε να μελετήσουμε τη συνολική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τους ευρωπαϊκούς πόρους που εισέρχονται στη χώρα για να συνεισφέρουμε και εμείς στην εθνική προσπάθεια. Και θέλουμε να δούμε πώς διαπραγματεύεται, και πόσο αποτελεσματικά, η ελληνική κυβέρνηση. Περιμέναμε τα έγγραφα – τα οποία δεν είναι κρατικά μυστικά.

Η κυβέρνηση απάντησε στις 19 Οκτωβρίου 2023. Δεν έστειλε τίποτα. Ούτε ένα έγγραφο από αυτά που ζητήθηκαν.

Παρά μόνο μία έκθεση ιδεών πέντε παραγράφων, η οποία ολοκληρώνεται με την κατάπτυστη υπεκφυγή: «Όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Επιτροπή και το κείμενο της πρότασης Αναθεώρησης οριστικοποιηθεί και εγκριθεί, θα είναι στη διάθεση της Βουλής και των Ελλήνων πολιτών».

Κρατούν κρυφά δηλαδή αυτά που ζήτησαν, θα δημοσιοποιήσουν μόνο αυτά που θα εγκριθούν. Προφανώς για να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Γιατί; Τι φοβούνται;

Είναι αδιανόητη η άρνηση να καταθέσουν τα πλήρη κείμενα, που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Αδιανόητη.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει το ζήτημα έτσι. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές αντιτάσσονται στον εποικοδομητικό διάλογο, καταρρακώνουν τη διαμόρφωση εθνικών στρατηγικών και προσβάλλουν τη Δημοκρατία”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα