Τελεσίγραφο στον Παπανδρέου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έθεσαν ευθέως θέμα ηγεσίας στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος. Σε απολογισμό περιορίστηκε ο Γ. Παπανδρέου. Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζήτησε ο Α. Λοβέρδος. Λύση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου απαιτεί ο Βενιζέλος

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να μην άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μάσησαν τα λόγια τους στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, που παραμένει σε εξέλιξη.

Οι κκ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Μίχας και Βενιζέλος, μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας, ζητώντας να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ζήτησε να έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο, καθώς μετά την υπογραφή, η χώρα θα μπει σε προεκλογική περίοδο.

Αποκάλυψε επίσης, ότι οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές προγραμματίζεται να γίνουν στο τέλος Απριλίου.

"Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: "Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου".

Λοβέρδος: "Ασάφειες στην εισήγηση Παπανδρέου"

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

 

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του, σχολιάζοντας μια φράση του κ. Παπανδρέου ότι "θα κάνω το χρέος μου", ζήτησε διευκρίνηση "ποιό απ΄ όλα" τα χρέη εννοεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε ακόμα ότι στην εισήγηση του κ. Παπανδρέου υπάρχουν πολλές ασάφειες, οι οποίες δεν βοηθούν κανέναν.

Πρότεινε μάλιστα, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν ξεκαθαριστούν, να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο για να πάρει σχετικές αποφάσεις.

Ο Χρυσοχοΐδης και το "μετέωρο βήμα του Πελαργού"

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ώστε το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα στον καθορισμό διαδικασιών συζήτησης και τοποθέτησης σε όσα έχουν συμβεί, πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου "για την διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης, εξόδου από μια ύφεση που έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρώσει τις κατακτήσεις ευημερίας των Ελλήνων της τελευταίας τριακονταετίας".

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι βασικό κριτήριο και απόδειξη των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία των προαναφερθέντων είναι "η λύση των εσωκομματικών εκκρεμοτήτων, η καθαρή κατεύθυνση που αυτοκριτικά, με θάρρος και αποφασιστικότητα θα παράγουμε και θα προτείνουμε στους πολίτες και την κοινωνία".

Προτάσσοντας το ότι "δεν ταιριάζει στο κίνημα και δεν είναι στο πολιτικό του κύτταρο, το μετέωρο βήμα του πελαργού", ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αφήνει την κοινωνία "στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου χωρίς στίγμα και χωρίς πρόταση".

Διαμαντοπούλου: "Αλλαγή ηγεσίας και ανανέωση"

Αποσαφήνιση των προθέσεων του Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με τον προσωπικό του ρόλο, ζήτησε, κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, Άννα Διαμαντοπούλου, ώστε, όπως είπε, "ο καθένας να εκτιμήσει τη στάση του".

Η υπουργός Παιδείας, ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "να καταθέσει την πρόταση του για το άνοιγμα των διαδικασιών, σύμφωνα με το καταστατικό με συντεταγμένο και ολοκληρωμένο τρόπο".

Ανέφερε επίσης ότι "η παράταξη έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ιδεολογία και στην πολιτική της" και ζήτησε μια "νέα πολιτική διακήρυξη", η οποία "προϋποθέτει αυτοκριτική ουσίας, εσωτερική κάθαρση και καθαρούς στόχους".

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι "δεν αρκεί απλά η αλλαγή ηγεσίας, ιδιαίτερα όταν το σύνολο των στελεχών έχουν συμμετάσχει ο καθένας με τις απόψεις, τις ικανότητες και τις επιδόσεις του όλη την προηγούμενη περίοδο".

Χωρίς σαφή τοποθέτηση ο Γ. Παπανδρέου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ(Δ) (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ(Δ) (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI) EUROKINISSI

 

Δύο ώρες κράτησε η εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνέρχεται με διευρυμένη σύνθεση, καθώς συμμετέχουν υπουργοί και κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε μια ανασκόπηση της κυβερνητικής διετίας του Κινήματος, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στην αρχή του νέου έτους, χωρίς, πάντως, να προσδιορίζεται η σύνθεσή του, δηλαδή, εάν θα συμμετέχουν και άλλα στελέχη, όπως και το αντικείμενο.

Παρά τη μεγάλη προσμονή, δεν υπήρξε τελικά κάποια τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου σχετικά με τις διαδικασίες διαδοχής του.

Η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 4 με στελέχη της Ιπποκράτους, να αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση "είναι έτοιμος να μιλήσει" και πρόσθεσαν χαρακτηριστικά ότι "αντί να μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις τι γίνεται ή τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ, ας μιλήσουμε κι εμείς".

Πιέσεις για λήψη αποφάσεων

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας φόβους ακόμα και για διάσπαση, ζήτησαν με επιστολή τους να ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής εδώ και τώρα.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Έξαρχος, Νίκος Σηφουνάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πάνος Μπεγλίτης, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μανώλης Μπετενιώτης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιάννης Μαγκριώτης, Χρήστος Παπουτσής, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Πανταζής, Φώφη Γεννηματά, Χάρης Καστανίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Απόστολος Κακλαμάνης, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Έφη Χαλάτση, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Σωκράτης Ξυνίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Ασκούνης, και Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπανδρέου: "Θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική"

SHARE:

24Media Network