ΠΑΣΟΚ: Θα επιμείνει… πολιτικά στην προεκλογική περίοδο

Διαβάζεται σε 4'
ΠΑΣΟΚ: Θα επιμείνει… πολιτικά στην προεκλογική περίοδο
Από την περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ρέθυμνο

Θέσεις, ιδέες, αρχές και προτάσεις θα αντιπαραβάλλει η Χαριλάου Τρικούπη στα επικοινωνιακά «τρύκ» που εκτιμά ότι χρησιμοποιούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.  Τα μηνύματα Ανδρουλάκη από την Κρήτη

Το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο θα επιμείνει πολιτικά με συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, αφήνοντας Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια. Αυτή η θέση υλοποιείται από την Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη που συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη, ενώ πλέον απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την κάλπη του ευρωκοινοβουλίου.

Ιδέες και προτάσεις

Χαρακτηριστική επ’ αυτού ήταν η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου που σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «εμείς επιμένουμε να κινούμαστε πολιτικά, να στηριζόμαστε στις προτάσεις μας, τις ιδέες μας, τις αρχές μας και αυτό θα κάνουμε τον τελευταίο μήνα ως τις εκλογές». Στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν αποφασισμένοι να λειτουργήσουν βάση αρχών θεωρώντας ότι αυτό τελικά θα εκτιμηθεί από τους πολίτες. Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος «το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία πολλά χρόνια έχει καταφέρει να υπερβαίνει τις δημοσκοπικές προγνώσεις χάρη στις προγραμματικές του θέσεις». Σημείωσε πως την προεκλογική περίοδο «δεν μπορούμε να συζητάμε πού πήγαμε Πάσχα, αν περάσαμε καλά, αν ο κόσμος μας αγκάλιασε, αν το TikTok του Πρωθυπουργού ήταν πολύ καλό, αν η Μαρίνα Σάττι κολλάει με την πολιτική αντιπαράθεση των Ευρωεκλογών. Αυτά είναι πολύ ευχάριστα να τα συζητούμε, αλλά δεν θα ψηφίσουμε με βάση αυτά»

Ακρίβεια και Υγεία

Αυτά ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως κάνει πράξη την απόφαση του να εστιάσει την προεκλογική περίοδο στα ζητήματα που «καίνε» τους πολίτες, όπως η ακρίβεια και η υγεία, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους. Μένοντας έτσι σταθερός στην θέση του ότι επιθυμεί να είναι «χρήσιμος και όχι διασκεδαστής».

Στα δύο αυτά θέματα άλλωστε αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην περιοδεία που πραγματοποιεί στην Κρήτη. Όπως είπε από το Ρέθυμνο αναφορικά με την ακρίβεια «για τον Πρωθυπουργό, δείκτης ευημερίας είναι ότι οι Έλληνες επέλεξαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους. Τον καλώ να κοιτάξει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για να δει ότι ο ελληνικός λαός έχει τη μικρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την ευρωζώνη και τη δεύτερη μικρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η δική του πολιτική διευρύνει τις ανισότητες». Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πολίτες να στείλουν «ένα μήνυμα αποδοκιμασίας την 9η Ιουνίου και ένα μήνυμα στήριξης της Δημοκρατικής Παράταξης για να υπάρχει σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση που θα είναι και μελλοντική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μίλησε για τα απογευματινά χειρουργεία που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση «δίνοντας» την διαφορετική προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε «εμείς τα προτείναμε το 2001, αλλά με ένα ΕΣΥ που είχε προσωπικό και με ένα συμβολικό αντίτιμο. Αυτό εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία; Αντίθετα, βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες και με ένα σημαντικό κόστος για τους ασθενείς. Αν είναι να καταστεί εμπόρευμα η δημόσια υγεία για να θησαυρίζουν τα funds και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα, όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε». Τόνισε πως ««για εμάς, η υγεία των πολιτών είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Για αυτό έχουμε προτεραιότητα να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε γωνιά της χώρας. Για αυτό προτείνουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελλάδα». Πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρχει ένα δεκαετές σχέδιο ώστε να φτιαχτεί αυτή η υποδομή οριζόντια, παντού στη χώρα. Και, βέβαια, μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με αύξηση των μισθών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Γιατί, σε άλλη περίπτωση, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές που σπουδάζουν στη χώρα μας θα φεύγουν στο εξωτερικό όπως συμβαίνει σήμερα».

Το Ταμείο Ανάκαμψης

Την προεκλογική περίοδο πάντως το ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να «μείνει πίσω» στις θεσμικές κινήσεις που στριμώχνουν την κυβέρνηση. Ενδεικτική η ανακοίνωσή του με την οποία επαναφέρει στην επικαιρότητα την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Απαιτώντας να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για το «που πήγαν» και με ποιους όρους τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τονίζει πως «πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι ότι κάθε ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία πρέπει να δαπανάται με απόλυτη διαφάνεια για να πιάνει τόπο, να ωφελεί όλους και όχι τους λίγους και να κάνει ανθεκτικότερη την οικονομία μας. Επειδή καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν καλύπτεται σήμερα ως προς Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως υπογραμμίσαμε και μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico για διαγωνιστικές διαδικασίες της κυβέρνησης. Μία διαχείριση τα αποτελέσματα της οποίας θα τα βρούμε, δυστυχώς, μπροστά μας ως χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα