Πάτσης: “Η Νέα Δημοκρατία ασφαλώς και γνώριζε τις δραστηριότητές μου”

Πάτσης: “Η Νέα Δημοκρατία ασφαλώς και γνώριζε τις δραστηριότητές μου”
Ανδρέας Πάτσης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Πάτσης τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν επαρκώς ενημερωμένη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και τις εταιρίες του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντέννα, ο Ανδρέας Πάτσης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν σαφώς ενήμερη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και συμπλήρωσε ότι δεν ήξερε ότι παρανομούσε.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΣΗ

Αναλυτικά τόνισε:

“Διαγράφηκα και από το κόμμα. Ως βουλευτής έκανα τεράστιο έργο αλλά έγινα πρόσωπο της επικαιρότητας λόγω της διαγραφής μου.

Στην πολιτική πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις. Ηταν ολόσωστη η απόφαση του Πρωθυπουργού γιατί δίνει μία πολύ δυσκολη μάχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαμορφώσει μία τοξική ατζέντα”.

Επί της ουσίας ο βουλευτής Γρεβενών είπε: “Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ολα αυτά βγήκαν στη δημοσιότητα εδώ και δύο χρόνια. Επί 8 μήνες ελέγχθηκε το πόθεν έσχεν μου. Οι εταιρίες ήταν δηλωμένες στο σύνολό τους.

Η πρώτη καταγγελία αφορούσε τη συμμετοχή μου σε μετοχικό κεφάλαιο τράπεζας. Ολα αυτά ελέγχθηκαν από τη βουλή. Δεν υπήρχε κάτι μυστικό.

Το 2010 η Τράπεζα Πειραιώς μου ζήτησε να φτιάξουμε μια εταιρία για να αγοράσουμε ένα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων, ανείσπρακτων. Πήρα δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτή η μία και μοναδική συναλλαγή της εν λόγω εταιρίας.Η δραστηριότητά μου είναι γνωστή. Κάποιες από τις δραστηριότητες είχαν καταγγελθεί. Ενα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηοδέλτιά του; Ολη η Ελλάδα το ήξερε, όχι μόνο το κόμμα. Δεν ανακαλύπτουμε το τροχό εδώ. Δεν θυμάμαι να έκανα αναφορά στον Πρωθυπουργό.

Πριν από 10 μήνες για το θέμα των ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στη Βουλή. Σήμερα μετά από 10 μήνες έγινε θέμα; Κάκιστα παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος. Σήκωσε το βάρος που του αναλογεί”.

Μίλησα τέλος για τη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ: Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ άρχισε νομίζω από το 2020. Είναι συμφωνία μίας μεγάλης ξένης δικηγορικής εταιρίας με τα ΕΛΤΑ.

Συμβάσεις με νοσοκομείο δεν έχω υπογράψει. Αλλά δεν προβλέπεται η αναστολή δικηγορικού συλλόγου. Παρείχα όμως νομικές υπηρεσίες σε συγκεκριμένα θέματα. Τα ΕΛΤΑ κέρδισαν από τη συνεργασία μας δεκάδες εκατομμύρια.

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι απαγορευόταν να μην έχω εξωχώριες εταιρίες. Δεν μου το είπαν ποτέ. Από όλα αυτά αυτό είναι το μεμπτό;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα