Ο Παυλόπουλος δίπλα σε Ελισάβετ, Τραμπ και Μελάνια: Η απόβαση στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος προς την Ευρώπη

Ο Παυλόπουλος δίπλα σε Ελισάβετ, Τραμπ και Μελάνια: Η απόβαση στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος προς την Ευρώπη
Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία EPA

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσώπησε την Ελλάδα στις λαμπρές εκδηλώσεις στο Πόρτσμουθ για την συμπλήρωση των 75 χρόνων από την Απόβαση στη Νορμανδία, που σηματοδότησε την αρχή του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η επέτειος της Απόβασης στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, από το Πόρτσμουθ, όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 75ης Επετείου Απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία.

Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία EPA

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια της Απόβασης στη Νορμανδία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναφερόμενος στις σημερινές απειλές και στους εχθρούς για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό». Παράλληλα, χαρακτήρισε ιστορική από κάθε άποψη, την επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία, σημειώνοντας ότι ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και Δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την Δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία EPA

Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία EPA

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την “D-Day”, της τεράστιας επιχείρησης των Συμμαχικών Δυνάμεων που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της κτηνωδίας του πολέμου που επέβαλε στον πλανήτη η ναζιστική Γερμανία.

Ο κ. Παυλόπουλος κάθισε στην πρώτη σειρά των επισήμων, έχοντας διπλά του από τη δεξιά πλευρά την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, ενώ παραδίπλα βρίσκονταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ αριστερά του καθόταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.


Στην πρώτη σειρά των επισήμων κάθισαν επίσης ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε και ένα σύντομο διάλογο με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ τις συστάσεις έκανε η Τερέζα Μέι.

Το πιο συγκινητικό σημείο της τελετής, ήταν η ομάδα 300 επιζώντων της ιστορικής ημέρας που τιμήθηκαν από τους παρευρισκόμενους για την προσφορά και τις θυσίες τους στον αγώνα κατά του Ναζισμού.

Βασίλισσα Ελισάβετ και Ντόναλντ Τραμπ AP

Τα φλας των φωτογράφων μονοπώλησε για μία ακόμη φορά η Μελάνια Τραμπ, με μία άκρως εντυπωσιακή και κομψή εμφάνιση στα λευκά, η οποία αυτή τη φορά έμοιαζε να βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση συνομιλώντας συνεχώς και χαμογελώντας με το σύζυγό της και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα