Παυλόπουλος: Παιδιά της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας του χάρισαν ζωγραφιές τους

Παυλόπουλος: Παιδιά της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας του χάρισαν ζωγραφιές τους
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 με 12 παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας μαζί με τους γονείς και συνοδούς καθηγητές τους. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι δώδεκα ζωγράφοι μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας επισκέφθηκαν τον κ. Παυλόπουλο, συνομίλησαν μαζί του και φυσικά έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

Μικροί καλλιτέχνες με μεγάλο ταλέντο συνάντησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο χθες νωρίς το μεσημέρι για να του χαρίσουν τις ζωγραφιές τους εμπνευσμένες από τα λόγια του για το μέλλον και την ενότητα της Ελλάδας. Οι δώδεκα ζωγράφοι μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας επισκέφθηκαν τον κ. Παυλόπουλο, συνομίλησαν μαζί του και φυσικά έβγαλαν πολλές φωτογραφίες. Μικροί και μεγάλοι δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό και την χαρά τους για την ξεχωριστή ημέρα και εμπειρία που έζησαν. «Μου άρεσε πολύ η σημερινή ημέρα που είδα από κοντά τον Πρόεδρο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ‘Αγγελος Πετρίδης που ταξίδεψε από τη Ρόδο, ενώ η αδελφή του Διονυσία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ήταν μια μοναδική εμπειρία που δεν είχα ξαναζήσει. Του δώσαμε τα έργα μας και μας είπε ότι του άρεσαν πολύ οι ζωγραφιές μας, μας έδωσε συγχαρητήρια». Ενθουσιασμένη και με πλατύ χαμόγελο βγήκε από την συνάντηση κι η Μαράγια Κρούση που τονίζει ότι «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος ήταν πολύ ευγενικός με τα παιδιά, μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο λόγος του που ήταν πολύ ενδιαφέρων. Του άρεσαν πολύ οι ζωγραφιές μας και δέχτηκε να βγάλει φωτογραφίες μαζί μας. Θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να τον ξανασυνταντήσω» συμπληρώνει, ενώ την ίδια επιθυμία εκφράζει κι η Χρύσα Ελένη που ξεκίνησε από το Βαρθολομιό για να έρθει στο Προεδρικό Μέγαρο. Χαρούμενος που προσέφερε στον κ. Παυλόπουλο την ζωγραφιά του με την Ακρόπολη κι ο Νικόλας Παπαλυμπέρης από την Αθήνα. «Ζωγραφίζω εδώ και τρία χρόνια και αρέσει πολύ» δηλώνει και προσθέτει: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάποιο άλλο επάγγελμα εκτός από ζωγράφος. Η επαφή με τον Πρόεδρο ήταν πολύ ωραία, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος , με εντυπωσίασε». Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, Αικατερίνη Λέγγου «η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την Ολυμπιάδα παιδικής ζωγραφικής που διοργανώνουμε ως Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και για αυτό θελήσαμε να τον δούμε κι από κοντά για να του δώσουμε ένα ευχαριστήριο δώρο. Του άρεσε η έκπληξη και όπως δήλωσε περίμενε να μας συναντήσει. Οι μικροί καλλιτέχνες ηλικίας από 5-16 ετών που ζωγράφισαν για τον κ. Παυλόπουλο αρχικά ήταν τριάντα εκ των οποίων επιλέξαμε δώδεκα. Συμμετείχαν παιδιά από όλη την Ελλάδα, όπως Ρόδο, Πελοπόννησο, αλλά και από διάφορες περιοχές της Αττικής. Η πρόσκληση έγινε σε κλειστό κύκλο ώστε να είναι έκπληξη για τον Πρόεδρο. Οι ζωγραφιές των παιδιών ήταν εμπνευσμένες από τα λόγια του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας για το μέλλον και την ενότητα της χώρας μας και τα έργα είχαν θέμα ελληνικό, όπως ο Παρθενώνας, θάλασσα, ήλιος, φως, πολύ γαλάζιο».

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 με 12 παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας μαζί με τους γονείς και συνοδούς καθηγητές τους. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η κ. Λέγγου αναφερόμενη στην συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει λόγο για «έναν πολύ ζεστό άνθρωπο, μας είπε ότι είναι κι ο ίδιος παππούς οπότε είναι πολύ γλυκός με τα παιδιά, καλοδέχτηκε όλα τα παιδιά, μίλησε με όλους και φωτογραφήθηκε», ενώ η δασκάλα ζωγραφικής και συνεργάτης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, Αλεξάναδρα Φράγκου δηλώνει ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι. Είναι μεγάλη μας τιμή». Η Ολυμπιάδα παιδικής ζωγραφικής κορυφώνεται τον Δεκέμβριο 2019 με μια εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης οπότε θα γίνου και οι βραβεύσεις. «Έχουμε ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες έργα και από την Κύπρο κι από το εξωτερικό. Στόχος του προγράμματος ήταν να αφυπνίσουμε τα παιδιά σε σχέση με την ιστορία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλαμε να γνωρίζουν ότι ήταν ελληνική πρωτοβουλία η πρώτη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η παιδική πινακοθήκη Ελλάδας έχει ως στόχο να προωθήσει την παιδική τέχνη στην Ελλάδα, να ενθαρρύνει τα παιδιά να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσα από την τέχνη».

Και η μητέρα ενός συμμετέχοντα ζωγράφου, η Δέσποινα Κασωτάκη τονίζει ότι «θέλαμε πάντα το παιδί μας να έχει ένα μέσο έκφρασης και το σπρώξαμε προς την ζωγραφική. Είμαστε πολύ περήφανοι για τον γιο μου γιατί αυτός είναι που μας έχει βάλει σε τόσο σημαντικά μέρη που διαφορετικά δεν θα είχαμε τηνευκαιρία να μπούμε , όπως τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο και να συναντήσουμε τον κ. Παυλόπουλο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Από την στιγμή που συμμετείχαν τα παιδιά μου στην Ολυμπιάδα περιμέναμε πώς και πώς να δούμε από κοντά και να συναντήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο. Ανυπομονούσαμε μικροί και μεγάλοι. Ο Πρόεδρος είναι ένας εγκάρδιος και απλός άνθρωπος και κοντά στα παιδιά» υπογραμμίζει ο πατέρας Γιάννης Πετρίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα