Παυλόπουλος: Το νόμισμα αποκτά νόημα όταν υπηρετεί τον άνθρωπο

Με ιεροπρέπεια και κάθε επισημότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η πόλη του Άργους και η Μητρόπολη Αργολίδας τίμησαν την μνήμη του πολιούχου  Αγίου Πέτρου του θαυματουργού.Ανήμερα της εορτής,  3 Μαΐου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας και Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών άλλων Ι. Μητροπόλεων μετά του Ιερού Κλήρου.Παρόντες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ,ο προέδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δ.Καμπόσος,οι βουλευτές Γ. Γκιόλας, Γ.Μανιάτης,Γ.Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Π.Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλοςκαι περιφερειακοί σύμβουλοι ,σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου , εκπρόσωποι  των σωμάτων ασφαλείας και χιλιάδες πιστοί// Στη φωτογραφία  ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου ως επιτίμου δημότη του Δήμου Άργους Μυκηνών από τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο.  (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Με ιεροπρέπεια και κάθε επισημότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η πόλη του Άργους και η Μητρόπολη Αργολίδας τίμησαν την μνήμη του πολιούχου Αγίου Πέτρου του θαυματουργού.Ανήμερα της εορτής, 3 Μαΐου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας και Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών άλλων Ι. Μητροπόλεων μετά του Ιερού Κλήρου.Παρόντες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ,ο προέδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δ.Καμπόσος,οι βουλευτές Γ. Γκιόλας, Γ.Μανιάτης,Γ.Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Π.Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλοςκαι περιφερειακοί σύμβουλοι ,σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου , εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και χιλιάδες πιστοί// Στη φωτογραφία ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ως επιτίμου δημότη του Δήμου Άργους Μυκηνών από τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε σήμερα με νέα παρέμβαση γεμάτη νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος από το Άργος όπου βρέθηκε.

Η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, καθώς και την ανάγκη ενότητας, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Δημότη του δήμου Άργους-Μυκηνών, ενώ τόνισε ότι το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο.

Σημείωσε ότι «οφείλουμε να υπερασπισθούμε την εθνική μας κληρονομιά και να διασφαλίσουμε ένα αντάξιο αυτής μέλλον, παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν και υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν, ιδίως σε κρίσιμες περιστάσεις όπως οι σημερινές».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ιστορία του Άργους, που αποτελεί την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, σύμφωνα με τα ασφαλή τεκμήρια πολλών αρχαιολογικών ευρημάτων.

Υπογράμμισε ότι «εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας».

Επιπλέον τόνισε πως «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι «συναισθανόμενος και το βάρος της εθνικής συγκυρίας, θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας».

Στην τελετή ανακήρυξης στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος, παρόντες ήταν σύσσωμη η δημοτική αρχή Άργους, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και οι λοιπές αυτοδιοικητικές, στρατιωτικές και δικαστικές αρχές της πόλεως και του νομού Αργολίδας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παυλόπουλος: Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά απ' όσα μας χωρίζουν

Παυλόπουλος: Χρέος όλων η υπεράσπιση των συνανθρώπων μας

SHARE:

24Media Network