Πελώνη για αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα: “Κρίμα…”

Πελώνη για αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα: “Κρίμα…”
Συγκέντρωση πολιτών στο Σύνταγμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Το σχόλιο της κυβέρνησης δια της εκπροσώπου για τα συλλαλητήρια σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Με μία μόνο λέξη σχολίασε εκ μέρους της κυβέρνησης η Αριστοτελία Πελώνη τα συλλαλητήρια σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Κρίμα…” απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα σχετικά στο πλαίσιο του briefing.

Η κυβέρνηση αποφεύγει επομένως να επιτεθεί ευθέως σε όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, εστιάζοντας στους υγειονομικούς κινδύνους και επιμένοντας στην εκστρατεία πειθούς, παράλληλα φυσικά με την υποχρέωση εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και όσους έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

“Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, καθώς τώρα έχουμε όλοι στη διάθεσή μας την ασπίδα του εμβολίου, το οποίο είναι δωρεάν και άμεσα προσβάσιμο σε όλους. Και έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρό μας, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο έναντι του οποίου οι ανεμβολίαστοι μπορεί να λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων” επισήμανε εξάλλου η κ.Πελώνη.

Το δίλημμα, λοιπόν, είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε». Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν”, πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 9.480.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 5.330.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μια δόση και περισσότεροι από 4.430.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ανέφερε η κ. Πελώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 28 Ιουνίου μέχρι χθες, 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού της πρώτης δόσης. Το 1 στα 3 από αυτά κλείστηκε από πολίτες της ηλικίας 18-29 ετών.

Στο μεταξύ, ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer οι έφηβοι 15-17 ετών. Συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 (γεννημένοι έως 15/07/2006). Κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15.

Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Μπορεί, επίσης, να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα