Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη σε Αγαθονήσι, Λειψούς και Σάμο

Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη σε Αγαθονήσι, Λειψούς και Σάμο
Ο Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε το Σάββατο, στις γιορτές του κρασιού στο Βαθύ της Σάμου. Νωρίτερα καλεσμένος του δημάρχου του νησιού, Μιχάλη Αγγελόπουλου, υποδέχθηκε τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα "Aegean Regatta".

Αγαθονήσι, Λειψοί και Σάμος ήταν οι σταθμοί της περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε χθες, Σάββατο, στις γιορτές του κρασιού στο Βαθύ της Σάμου. Νωρίτερα καλεσμένος του δημάρχου του νησιού, Μιχάλη Αγγελόπουλου, υποδέχθηκε τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «Aegean Regatta». Ο επικεφαλής του Ποταμιού απένειμε βραβεία στους ιστιοπλόους της διεθνούς διοργάνωσης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μετά την απονομή: «Είναι μεγάλη τιμή για τη Σάμο που ολοκληρώνεται εδώ ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Regatta”. Βέβαια αυτήν την τιμή την αξίζει η Σάμος γιατί είναι το νησί των ανοικτών θαλασσών, έχει παράδοση στην ιστιοπλοΐα. Είμαι, λοιπόν κι εδώ, για να γιορτάσουμε μαζί με τους Σαμιώτες. Ταυτόχρονα, είναι κι η γιορτή κρασιού και νομίζω ότι είναι μία ευκαιρία να τα πούμε και να μιλήσουμε λίγο αισιόδοξα για το μέλλον. Το κρασί της Σάμου είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και ίσως και στον κόσμο. Οι Έλληνες δεν το μαθαίνουν, βέβαια, από μένα. Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, ίσως και αιώνες. Το 60% του κρασιού φεύγει στη Γαλλία, όπως ξέρουμε όλοι και πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε προϊόντα τέτοια που να συγκινούν τις ευρωπαϊκές αγορές γιατί το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι μία πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα και άλλων προϊόντων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που είχε την επιλογή αλλά και την επιθυμία να έρθει στο νησί μας. Έχω άριστες εντυπώσεις από τη συνάντηση. Η μάχη για το ΦΠΑ, η μάχη για το προσφυγικό, το αναπτυξιακό και τα επιχειρήματά του, οι τροπολογίες, αλλά και οι πρωτοβουλίες στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Δεν συναντήσαμε καμία δυσκολία, αντίθετα η τεχνοκρατική γνώση, η πολιτική επάρκεια και η παρεμβατικότητα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα