Πέτσας για Λιγνάδη: “Η κοινωνία δεν ανέχεται να είναι εκτός φυλακής – Δε συμφωνώ με τα πανό”

Πέτσας για Λιγνάδη: “Η κοινωνία δεν ανέχεται να είναι εκτός φυλακής – Δε συμφωνώ με τα πανό”
Ο Στέλιος Πέτσας EUROKINISSI

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, είπε πως η αμυντική θωράκιση της χώρας ενισχύεται διαρκώς και ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντοτε έτοιμη. Ανακοίνωση Κούγια για τις δηλώσεις περί Λιγνάδη.

Σχετικά με τη πρωτόδικη καταδίκη για δύο βιασμούς και την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως η αποφυλάκιση μέχρι την έφεση, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επισήμανε για την αποφυλάκιση Δημήτρη Λιγνάδη πως: “Αυτό που δεν μπορεί να ανεχθεί η ελληνική κοινωνία, αυτό που δεν θέλει είναι κάποιος που έχει καταδικαστεί για βιασμό να είναι εκτός φυλακής και να είναι ελεύθερος. Τώρα, να έχουμε ένα πανό σε ένα αρχαίο θέατρο ή στον Λευκό Πύργο, αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο”.

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, ο ίδιος είπε πως η αμυντική θωράκιση της χώρας ενισχύεται διαρκώς και θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια αυτή η ενίσχυση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντοτε έτοιμη να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση από την γείτονα είτε από τον Ερντογάν είτε από όποιον άλλον αξιωματούχο, λέγοντας ακόμη πως απαιτείται επαγρύπνηση και ενότητα από την πλευρά μας.

Για τις εκλογές και την οικονομία, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως “ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι αφορά τις εκλογές και το πότε αυτές θα γίνουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρά το έργο που κάνει κάθε υπουργείο, να έχει ένα θετικό πρόσημο για την κοινωνία, όπως αυτό που κάνουμε στο Υπ. Εσωτερικών, το οποίο θα το κρίνουν οι πολίτες την ώρα των εκλογών”, αναφέροντας επιγραμματικά μια σειρά από δράσεις και χρηματοδοτήσεις για ενίσχυση των ΟΤΑ και για έργα.

“Ενισχύουμε τα αδύναμα νοικοκυριά με την μεγαλύτερη δυνατότητα που μας δίνουν τα δημοσιονομικά δεδομένα. Το κάναμε με τους λογαριασμούς ρεύματος που ήταν το πρόβλημα πριν από λίγους μήνες, το κάναμε με την επιδότηση της τιμής των καυσίμων στην αντλία”, σημείωσε.

Τόνισε πως παρά τις πιέσεις, ο ίδιος είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και συμπλήρωσε πως το οικονομικό επιτελείο είναι εκείνο που έχει τα δεδομένα, γνωρίζει το δημοσιονομικό περιθώριο που προκύπτει και θα κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για την περαιτέρω ενίσχυση ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Κούγιας σε Πέτσα: Μη χρησιμοποιείτε τη Δικαιοσύνη

Την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, εξέφρασε πάντως ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: “ένας Υφυπουργός της κυβερνήσεως, όχι εκλεγμένος αλλά διορισμένος, εντελώς άσχετος με τα όσα συνέβησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα απεδείχθησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα επιβάλουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, αντί να δηλώσει αναρμόδιος, σε πρωινή εκπομπή που δεν γνωρίζω γιατί τον κάλεσαν, αφού με τον τομέα της Δικαιοσύνης είναι παντελώς άσχετος, έκανε μια απαράδεκτη κριτική της δικαστικής αποφάσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνος στο να υπηρετεί τον ελληνικό λαό”.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα:

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά, μόνο και μόνο από νομική και προσωπική αξιοπρέπεια και με ό,τι σημαίνει η σχεδόν επί 50 χρόνια παρουσία μου στα ποινικά Δικαστήρια, έρχομαι στη δύσκολη θέση να κάνω μία έκκληση στον οιονδήποτε πολιτικό, βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό, ανεξαρτήτως κόμματος, αλλά και σε όλους τους «νταραβεριτζήδες» που με μια κομματική ταυτότητα διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές, να μην χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις, για να υφαρπάξουν με εντελώς τυχοδιωκτικό τρόπο την ψήφο του ελληνικού λαού, επενδύοντας στο θυμικό των αγνών Ελλήνων πολιτών, χωρίς να έχουν έστω στοιχειώδεις γνώσεις ποινικού δικαίου, της δικογραφίας και της 5μηνης διαδικασίας, με το να ασκούν κριτική στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, παραβαίνοντας το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκαν, και αγνοώντας την ποινική νομοθεσία και τις ανακοινώσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων επί της υποθέσεως Λιγνάδη.

Σήμερα, δυστυχώς, ένας Υφυπουργός της κυβερνήσεως, όχι εκλεγμένος αλλά διορισμένος, εντελώς άσχετος με τα όσα συνέβησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα απεδείχθησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα επιβάλουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, αντί να δηλώσει αναρμόδιος, σε πρωινή εκπομπή που δεν γνωρίζω γιατί τον κάλεσαν, αφού με τον τομέα της Δικαιοσύνης είναι παντελώς άσχετος, έκανε μια απαράδεκτη κριτική της δικαστικής αποφάσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνος στο να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, από οιονδήποτε τομέα τον διορίζουν, αφού δεν είναι καν εκλεγμένος, γιατί το πρώτο, το οποίο έπρεπε να γνωρίζει, είναι ότι η νομοθετική εξουσία και η εκτελεστική εξουσία είναι εντελώς ανεξάρτητες από τη δικαστική εξουσία βάσει του Συντάγματος και απαγορεύεται ρητώς η εκτελεστική εξουσία, την οποίαν αυτός υπηρετεί, έστω διορισμένος όπως είναι, να παρεμβαίνει, έστω και με κριτική, στις δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Πέτσας πρέπει να μάθει ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη απονέμεται από τακτικούς Δικαστές και όχι από λαϊκά δικαστήρια και επιπόλαιους πολιτικούς και ρητώς απαγορεύεται η δημόσια κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ειδικά από τους πολιτικούς, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση για αυτούς, υπηρετούν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και ποτέ δεν παρεμβαίνουν στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Αθήνα, 18/7/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξης Κούγιας”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα