Πέτσας: Κλείνει κάθε “παράθυρο” για πρόωρες εκλογές – “Θα γίνουν το 2023”

Πέτσας: Κλείνει κάθε “παράθυρο” για πρόωρες εκλογές – “Θα γίνουν το 2023”
Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ξεκάθαρος για τις επόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι "θα γίνουν κανονικά το 2023". Αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, χαρακτηρίζοντάς τη "χρονιά ρεκόρ".

Κάθετος σε ό,τι αφορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας χαρακτηριστικά “να μην περιμένουμε πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023″.

Ανοιχτό δε, άφησε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας ότι είναι “από τα αγαπημένα θέματα των ΜΜΕ”, ενώ τόνισε πως τέτοιες κινήσεις “που είναι πάντα στο μυαλό του πρωθυπουργού, δεν προαναγγέλλονται”.

Για τον τουρισμό φέτος, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για “χρονιά ρεκόρ” εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αισιοδοξία του για τις τουριστικές ροές σε μια τόσο δύσκολη χρονιά.

Ενδεικτικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας δεν μπήκε σε διαδικασία σύγκρισης της φετινής χρονιάς με αυτή του 2019 -την πραγματική χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό- αλλά με παλαιότερες σεζόν, όσον αφορά στις εισπράξεις και τις αφίξεις.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος, αναπληρωτής υπουργός είπε ότι “μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για ικανό χρονικό διάστημα και ο πρωθυπουργός έχει πει θα στεκόμαστε δίπλα στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί”.

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση “απευθύνεται στους πολίτες και την κοινωνία. Ζητούμε την εμπιστοσύνη τους και πριν από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε σενάρια”.

Τέλος, για την αντιπυρική περίοδο ο κ. Πέτσας είπε: “Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση που δίνει το ΥΠΕΣ και είναι 16,9 εκατ. ευρώ στους δήμους και 1,5 εκατ. ευρώ για τους συνδέσμους δήμων έρχονται δύο βασικές παρεμβάσεις.

Η μία είναι το πρόγραμμα Αδριάδες και η άλλη είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα καθαρισμού δασών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα δύο προγράμματα αθροίζουν περίπου στα 60 εκατ ευρώ, αφορούν όλη την επικράτεια κατανέμονται από τα κατά τόπους δασαρχεία μέσα από ένα συντονισμό. Αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται αυτό το διάστημα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα