ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Ο Στέλιος Πέτσας είναι Έλληνας πολιτικός που υπηρετεί ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης από το 2021. Από το 2019 έως το 2021, διατέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Στέλιος Πέτσας γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1970. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Ακολούθως παρακολούθησε το πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών του Παντείου Πανεπιστημίου. Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10%, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015. Από το 2015 είχε αναλάβει σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αργότερα ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου. Στις 8 Ιουλίου 2019, ανακοίνωσε το νέο Κυβερνητικό σχήμα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων ως Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. και της Cosmote, μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ κ.α.

Ο Πέτσας, ο Συρίγος και η αναισθησία της εξουσίας

Ο Πέτσας, ο Συρίγος και η αναισθησία της εξουσίας

Η δήλωση Συρίγου για το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών που ουσιαστικά ακολουθεί εκείνη του Στέλιου Πέτσα περί "προσαρμογής" και οι πολίτες που πρέπει να βρουν μόνοι τους λύσεις στα προβλήματά τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Μην προσαρμοστείτε στη βαρβαρότητα

Όποιος πεινάει να φάει, όποιος είναι άνεργος να βρει δουλειά, όποιος είναι φτωχός να γίνει πλούσιος και όποιος δεν προσαρμόζεται να μας αδειάσει τη γωνιά. Επιτελικές λύσεις δια πάσαν νόσον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Στέλιος Πέτσας: Οργή για το "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει" - Πρόκληση για τους πολίτες

Πυρ ομαδόν από όλη την αντιπολίτευση εναντίον του Στέλιου Πέτσα για τις δηλώσεις του σχετικά με τον χειμώνα και τη μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Προσπάθησε να ανασκευάσει για τα περί ανάγκης προσαρμογής στις δύσκολες συνθήκες.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος για Πέτσα: "Σοκαριστική δήλωση που αποκαλύπτει το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα"

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε το "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει" του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. "Είναι το σύγχρονο ας «φάνε παντεσπάνι»".

Ο Στέλιος Πέτσας

Στέλιος Πέτσας: Η εξήγησή του για το "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει" - Σφοδρές αντιδράσεις

Την κοστοβόρα μετατροπή από το φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, στην οποία χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, σχολίασε με κυνικό τρόπο ο Στέλιος Πέτσας.

Κατακραυγή κατά Μητροπολίτη Δωδώνης: Πυρά από τον πολιτικό κόσμο για όσα είπε για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις

Κατακραυγή κατά Μητροπολίτη Δωδώνης: Πυρά από τον πολιτικό κόσμο για όσα είπε για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις

Εκπρόσωποι από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση έσπευσαν να καταδικάσουν τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης ότι δεν πρέπει να γίνεται άμβλωση ακόμα και σε περίπτωση βιασμού.

Ο Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για Λιγνάδη: "Η κοινωνία δεν ανέχεται να είναι εκτός φυλακής - Δε συμφωνώ με τα πανό"

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, είπε πως η αμυντική θωράκιση της χώρας ενισχύεται διαρκώς και ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντοτε έτοιμη. Ανακοίνωση Κούγια για τις δηλώσεις περί Λιγνάδη.

Μητσοτάκης: Ελληνικό παράδοξο να θεωρείται αιφνιδιασμός η εξάντληση της τετραετίας

Μητσοτάκης: Ελληνικό παράδοξο να θεωρείται αιφνιδιασμός η εξάντληση της τετραετίας

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής. Επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δήλωσε ότι κρατά εφεδρείες για την ενεργειακή κρίση.

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Κλείνει κάθε "παράθυρο" για πρόωρες εκλογές - "Θα γίνουν το 2023"

Ξεκάθαρος για τις επόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι "θα γίνουν κανονικά το 2023". Αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, χαρακτηρίζοντάς τη "χρονιά ρεκόρ".

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια

Για "γενναία παρέμβαση" της κυβέρνησης με νέα μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας, μίλησε ο Στέλιος Πέτσας. Τι είπε για τις διακοπές ρεύματος. Πώς σχολίασε τις δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για παραδοχή Πέτσα: "Ενδεικτική της κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη"

"Κυνική" και " ενδεικτική της κατάρρευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραδοχή του Στέλιου Πέτσα, ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε εκλογές "για να μην την τιμωρήσουν οι πολίτες".

Σπίτια στην Αθήνα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Επί τάπητος νέα ρύθμιση - Στόχος μια μόνιμη λύση

Μια σταθερή ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά που θα διασφαλίζει αφενός πόρους στους δήμους κι αφετέρου θα δίνει κίνητρο στους πολίτες να λύσουν εκκρεμότητες όπως πχ τα αδήλωτα τετραγωνικά επιδιώκει να προωθήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Ο Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Λιβανού - Άλλο να σπεύδεις να βοηθήσεις και άλλο να εξαγοράζεις

Τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, στη σύσκεψη της Σπάρτης, σχολιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Επιστολή στους ΟΤΑ ενόψει νέου κύματος κακοκαιρίας - Να μην επαναληφθούν δυσλειτουργίες

Επιστολή με θέμα την επιτάχυνση μηχανισμών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έντονης χιονόπτωσης, ενόψει και της επερχόμενης νέας κακοκαιρίας, έστειλε ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών στους ΟΤΑ της χώρας.

Ουρά για τεστ ανίχνευσης κορονοϊού

Πέτσας: "Πιθανή εμπλοκή Δήμων στο testing" - Σε άλλη γραμμή με Οικονόμου για τους ανεμβολίαστους

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακούν οι Δήμοι στο testing και βρέθηκε σε άλλη γραμμή σε σχέση με τον Γιάννη Οικονόμου στο θέμα των ανεμβολίαστων πάνω από 60.

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί το ζήτημα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 50 ετών. Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για τα ηλικιακά όρια.

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Άφησε ανοιχτό το θέμα των σχολείων

Το ενδεχόμενο να μην ανοιξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Τι είπε για τις επιχειρήσεις που πλήττονται απο τα νέα μέτρα και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, για αυτό κρύβει μία την Opinion Poll και μία τον Πέτσα

"Πλέον είναι φανερό ότι τόσο πίσω από τον κ. Πέτσα όσο και πίσω από τον άφαντο ιδιοκτήτη της Opinion Poll, κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η "Μαξίμου Α.Ε." αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.