ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Ο Στέλιος Πέτσας είναι Έλληνας πολιτικός που υπηρετεί ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης από το 2021. Από το 2019 έως το 2021, διατέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Στέλιος Πέτσας γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1970. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Ακολούθως παρακολούθησε το πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών του Παντείου Πανεπιστημίου. Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10%, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015. Από το 2015 είχε αναλάβει σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αργότερα ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου. Στις 8 Ιουλίου 2019, ανακοίνωσε το νέο Κυβερνητικό σχήμα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας. Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων ως Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. και της Cosmote, μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ κ.α.

Πέτσας: Ανακοίνωσε μέτρα για τους πληγέντες της φωτιάς στην Αχαϊα

Πέτσας: Ανακοίνωσε μέτρα για τους πληγέντες της φωτιάς στην Αχαϊα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της χώρας, γνωστοποίησε πως θα υπάρξουν μέτρα για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες που υπέστησαν ζημιές από τη μεγάλη πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών, στην Αχαϊα.

Εργαζόμενοι στην εστίαση

Πέτσας: "Παράθυρο" για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας δήλωσε ότι συζητείται το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων στην εστίαση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: "Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο"

Καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των μη εμβολιασμένων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου δεν υπάρχει για την ώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ιερά Σύνοδος

Η κυβέρνηση ζητά από την Εκκλησία να "μαζέψει" τους αντιεμβολιαστές παπάδες

Αποφάσεις υπέρ του εμβολιασμού αναμένει η κυβέρνηση από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Τρίτη, ενώ έχει στείλει στην Αρχιεπισκοπή τη λίστα με τις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Σε δήμους της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, των Σερρών, της Αν. Μακεδονίας- Θράκης, της Φθιώτιδας και της Πελοποννήσου το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλό. Επαφές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με δημάρχους και περιοδείες.

Αυτοκίνητα στα διόδια (φωτογραφία αρχείου)

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για green pass και τεστ στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Το μέτρο που τίθεται σε ισχύ από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τα ταξίδια προς τα νησιά, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και για τις μετακινήσεις από νομό προς νομό, σύμφωνα με όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας.

O Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: "Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού"

"Η συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται γίνεται για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών μια που έχουμε και απόθεμα εμβολίων" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Εμβολιαστικό κέντρο.

Κορονοϊός: Πιθανά τα προνόμια στους εμβολιασμένους - Στο "τραπέζι" η υποχρεωτικότητα

Υπό συζήτηση τα προνόμια στους εμβολιασμένους με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα. Υπο συζήτηση υποχρεωτικοί εμβολιασμοί. Τι λένε οι ειδικοί.

Ο Χάρης Μαμουλάκης

Χάρης Μαμουλάκης: Τέσσερα ερωτήματα για την Δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες

Ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, γράφει στο NEWS 24/7 για τις τοπικές κοινωνίες, θέτοντας ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα και δίνοντας τις απαραίτητες απαντήσεις.

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Δαμάσι Ελασσόνας (φωτό αρχείου)

Πέτσας: "Πέντε εκ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό στη Θεσσαλία"

Με 5 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή.

Πέτσας: Πριν το Πάσχα οι αποφάσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Πέτσας: Πριν το Πάσχα οι αποφάσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Η κυβέρνηση προτίθεται να αποφασίσει για την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων λίγο πριν από το Πάσχα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση για την εστίαση - Νωρίς για να μιλάμε για Πάσχα στο χωριό

"Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας Υγείας" δήλωσε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας. Τι είπε για την άρση των μέτρων.

Μεγάλη Εβδομάδα του 2020 με lockdown

Πάσχα 2021: Τα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού

"Όνειρο θερινής νυκτός" φαντάζει, αυτή τη στιγμή, η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού ενόψει Πάσχα. Πότε ενδέχεται να γίνει, εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Αδύνατο το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

"Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στέλιος Πέτσας

Ο Πέτσας επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Ευθύνες για τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη ρίχνει ο Στέλιος Πέτσας στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι "προσπάθησε να δημιουργήσει μία κοινωνική αναταραχή όλο το τελευταίο διάστημα".

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Δαμάσι Ελασσόνας (φωτό αρχείου)

Πέτσας για σεισμό στην Ελασσόνα: 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο Δήμο

Μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Κ. Μητσοτάκης, Β. Κικίλιας και Χρ. Σταϊκούρας (Φωτογραφία αρχείου)

Δάσκαλε που δίδασκες - Οι ηχηρές προεκλογικές εξαγγελίες και η καθηλωτική πραγματικότητα

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει για τις άφαντες προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και για το "λειτουργικό και σφιχτό σχήμα" ανασχηματισμού, για το οποίο δεσμευόταν ο κ. Μητσοτάκης.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ανασχηματισμός: Ο Χρήστος Ταραντίλης νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Χρήστος Ταραντίλης, βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Στέλιου Πέτσα.

Στιγμιότυπο από το lockdown στη Δράμα

Lockdown: Tα νέα μέτρα που ισχύουν - Τι θα γίνει με το click away

Αναλυτικά τι θα ισχύσει για καταστήματα, εκκλησίες και μετακινήσεις.Οι πιθανές λύσεις για τις παραγγελίες click away που επρόκειτο να παραλάβουν από τα καταστήματα, τις ερχόμενες ημέρες, οι καταναλωτές

Μαθητές σε σχολείο της Πρέβεζας - Φωτογραφία αρχείου

Τέλος click away, κομμωτήρια - Απαγόρευση από 9 το βράδυ για να ανοίξουν τα σχολεία

Νέα και πιο αυστηρά μέτρα για την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο προηγούμενο καθεστώς επανέρχεται η χώρα για να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου.