Πέτσας: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου του μέτρου της τελεργασίας

Πέτσας: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου του μέτρου της τελεργασίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Τις διατάξεις της νέας ΠΝΠ για τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του νέου κορονοϊού σε χώρους εργασίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την επέκταση των μέτρων που αφορούν στην εργασία εν μέσω πανδημίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου της δυνατότητας του εργοδότη να καθορίζει ότι η εργασία που παρέχεται θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Η δυνατότητα των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εργάζονται εξ αποστάσεως κατόπιν αιτήματός τους. Ο εργοδότης υποχρεούται να ικανοποιεί το αίτημα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, ο εργοδότης θέτει σε αναστολή την σύμβαση εργασίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στις περιπτώσεις που ο εργοδότης δεν δεν συμμορφωθεί με την διάταξη αυτή, την διάταξη αυτή, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων, θα υφίσταται πρόστιμο ύψους 5.000 για κάθε παράβαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα