Πέτσας: Σοβαρότης μηδέν από τον ΣΥΡΙΖΑ για υδρογονάνθρακες και ΕΛΠΕ

Στέλιος Πέτσας
Στέλιος Πέτσας EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών» και άλλοι καταψήφισαν τις συμβάσεις για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που οι ίδιοι είχαν υπογράψει, αν και εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήθελε ως κυβέρνηση να προχωρήσει το θέμα.

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους υδρογονάνθρακες και τα ΕΛΠΕ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για σοβαρότητα μηδέν.

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας με ανακοίνωση του αναφέρει:

“Όλοι οι Έλληνες είδαν χθες μια φαρσοκωμωδία στη Βουλή όπου άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών» και άλλοι καταψήφισαν τις συμβάσεις για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που οι ίδιοι είχαν υπογράψει!

Αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Σοβαρότης μηδέν από τον ΣΥΡΙΖΑ», καθώς είχε προηγηθεί η δήλωση του βουλευτή του και Τομεάρχη Οικονομίας κ. Ν. Παππά που χαρακτήριζε σκάνδαλο «μια διαφαινόμενη πώληση» των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), «ξεχνώντας» ότι αυτή είχε αποφασιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ήταν Υπουργός!

Στο τρίτο επεισόδιο, κατά δήλωση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σαρακιώτη στην εκπομπή Brainstorming του Action24, στόχος της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν «να παραμείνουν τα ΕΛΠΕ στο δημόσιο»!

Μαθαίνουν λοιπόν οι Έλληνες πολίτες και όλοι οι επενδυτές ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραφε Συμβάσεις που δεν ήθελε ποτέ να εφαρμόσει, ενώ διενεργούσε διαγωνισμούς, όπως αυτός για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ (18.04.2018) που ήταν προσχηματικοί.

Επομένως, τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο, κυρίως, ο κ. Τσίπρας, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη για την κοροϊδία.

Επίσης, αναφορικά με τα ΕΛΠΕ, οφείλουν να απαντήσουν σήμερα πότε θα επιστρέψουν στους Έλληνες φορολογούμενους όλα τα έξοδα για την πρόσληψη και αποζημίωση νομικού, στρατηγικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ για την υποτιθέμενη, όπως αποδεικνύεται, ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το "αντάρτικο" των βουλευτών για τους υδρογονάνθρακες εξαίρεση ή... κανόνας στη λειτουργία της ΚΟ;

Βουλή: "Πέρασαν" οι τέσσερις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

ΕΛΠΕ: Το 2020 αρχίζει η γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο

Βουλή:"Πέρασαν" από την αρμόδια επιτροπή οι συμβάσεις για υδρογονάνθρακες

SHARE: