Πέτσας: Τα δύο σενάρια για τα σχολεία – Έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Πέτσας: Τα δύο σενάρια για τα σχολεία – Έρχονται νέα μέτρα στήριξης
Σχολική αίθουσα. Eurokinissi

Μειώσεις φόρων και εισφορών θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ποια είναι τα δύο σενάρια που εξετάζονται για το άνοιγμα των σχολέιων.

Δύο είναι τα σενάρια για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, τόνισε οτι τα σχολεία θα ανοίξουν είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως π.χ. η χρήση μάσκας. Πάντως πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την στάθμιση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους ειδικούς οι οποίοι και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους.

Ο Στέλιος Πέτσας γνωστοποίησε οτι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, είπε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσους έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την πανδημία του κορονοϊού, είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι. Τα μέτρα αυτά θα θα συζητηθούν την τρίτη σε σύσκεψη η οποία θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Βρούτση και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε οτι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων ενώ υποστήριξε πως μετά την επιτυχημένη αντίδραση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, υπήρξε μια γενικότερη χαλάρωση κυρίως στους νέους, αλλά όχι μόνο.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, και παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία με τα κρούσματα που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα