Πέτσας: “Υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στις δημόσιες υπηρεσίες”

Πέτσας: “Υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στις δημόσιες υπηρεσίες”
Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ορατό άφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως "Εφορία, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ".

Με την επέλαση του κορονοϊού να μαίνεται στη χώρα μας, οι σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πέραν της υγείας και πρόνοιας έχουν ήδη “πέσει” στο τραπέζι.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη: “Ας συμφωνήσουμε αρχικά όλοι ότι ο εμβολιασμός είναι για να μας βοηθήσει. Για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν καθημερινή δραστηριότητα να τη συνεχίσουν. Επομένως, με το εμβόλιο επιδιώκουμε, ακόμα κι αν κανείς νοσήσει να το περάσει ελαφρά. Με αυτό το σκεπτικό, αυτό που φροντίζουμε είναι, πρώτον, αυτούς που είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, κυρίως αυτοί που εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών, εκεί υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν, τότε να προχωρήσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε αυτές τις κατηγορίες. Μιλάμε για την Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για αυτές τις κατηγορίες. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται γιατί όταν βλέπουν την έξαρση που έχει η πανδημία, καταλαβαίνουν οι συμπολίτες μας ότι μετά τις διακοπές τους να εμβολιαστούν”, είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Mega.

Αναφορικά με το αν θα αντικατασταθούν τα δύο rapid tests με υποχρεωτικό εμβόλιο, σημείωσε: “Είναι κάτι που έμεινε ανοιχτό, μας απασχολεί, κι απασχολεί και την Αγορά πολύ καιρό πριν. Η ίδια η αγορά θα το ρυθμίσει. Πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης”.

Όσο για τον τον τομέα της εκπαίδευσης ο κ. Πέτσας τόνισε πως “οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεώτερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό”,

Τέλος, επεσήμανε: “Τον Μάρτη του 2020 υπήρχε μεγάλη αγωνία αν θα έχουμε γιατρούς στην πρώτη γραμμή, έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ με πολλές προσλήψεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν ανησυχώ, ανησυχώ για την υγεία των ανθρώπων αυτών για να προστατέψουν πρώτα και κύρια τον εαυτό τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα