Πετυχημένη η ‘πρόβα τζενεράλε’ ΔΗΣΥ – Ποταμιού

Πετυχημένη η ‘πρόβα τζενεράλε’ ΔΗΣΥ – Ποταμιού
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Σαν σκηνή από τα προσεχώς περιγράφουν την συντονισμένη δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, στελέχη των δύο παρατάξεων

Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή, κατάλαβαν ότι είδαν μια εικόνα από το προσεχές μέλλον. Αυτή δεν ήταν άλλη παρά η συντονισμένη δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, που στην πραγματικότητα αποτελεί το πρώτο συντονισμένο βήμα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Τα έγγραφα που συνυπέγραψαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν η πρώτη «κοινή» δημόσια παρέμβαση των δύο κοινοβουλευτικών επικεφαλής. Νωρίτερα, πριν τις τοποθετήσεις τους στην αίθουσα της Ολομέλειας, οι δυο τους είχαν βρέθηκαν δύο φορές προκειμένου να καθορίσουν την γραμμή που θα ακολουθούσαν. Αν και κατά το πρόσφατο παρελθόν -ακόμα και πριν τις ενδοπαραταξιακές εκλογές- γινόντουσαν συνεννοήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων στη Βουλή, αυτό συνέβη σε επίπεδο κορυφής πρώτη φορά χθες.

Αν και η διατήρηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης πριν τις εκλογές, η «πρόβα τζενεράλε» της Δευτέρας έδειξε ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να σταθεί το επόμενο διάστημα. Και γιατί προσφέρει περισσότερους ομιλητές στην Κεντροαριστερά, αλλά και γιατί τους επιτρέπει να στρέφουν τα πυρά τους σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις ανά περίσταση. Οι συνεργάτες τόσο της Φ.Γεννηματά, όσο και του Στ.Θεοδωράκη έδειχναν ικανοποιημένη από αυτή την πρώτη προσπάθεια, όπως άλλωστε και οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΔΗΣΥ. 

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο άμεσο μέλλον τους γραμματείς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, να δημιουργούν το άτυπο κοινό καθοδηγητικό κέντρο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του Ποταμιού ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 12.00. Γιατί μπορεί να φάνηκε ότι στη Βουλή έγιναν τα πρώτα βήματα για τον νέο φορέα, όμως υπάρχουν εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα και στα υπόλοιπα πεδία. Τα οργανωτικά ζητήματα, με πρώτο και κύριο τον δρόμο προς το συνέδριο αναμένεται να απασχολήσουν την σημερινή συνάντηση των δύο.

 Η Φ.Γεννηματά έχει δώσει από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα το πρώτο δείγμα των προθέσεων της, επιθυμώντας την άμεση δημιουργία ενός ενιαίου καθοδηγητικού κέντρου μέχρι την εκλογή οργάνων από το συνέδριο, το οποίο και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα του 2018, με τον Στ.Θεοδωράκη να ανοίγει τα χαρτιά του κατά την συνάντηση των δύο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα