Πιερρακάκης: Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή για bullying

Διαβάζεται σε 1'
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής για bullying στα σχολεία και πλατφόρμα καταγγελίας των περιστατικών.

Την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής για περιστατικά bullying σε σχολεία προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πλατφόρμα που ετοιμάζεται για την αποτύπωση περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες, μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

«Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές. Υπάρχει αποτυπωμένη πολιτική, ορίστηκαν και οι σχετικοί υπεύθυνοι την περασμένη εβδομάδα. Η πρώτη διαχείριση των περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου. Για πιο σοβαρά περιστατικά, θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές που θα τα κοιτούν», σημείωσε.

Όπως προανήγγειλε «θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια αλλά και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η πενθήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη, κρατώντας τον ίδιο αριθμό απουσιών που έχουμε σήμερα και ταυτόχρονα, θα υπάρξει διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για το θύτη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα