Πιερρακάκης: Το ψηφιακό παράδειγμα για την Ελλάδα είναι η Αγγλία

Πιερρακάκης: Το ψηφιακό παράδειγμα για την Ελλάδα είναι η Αγγλία
Παράδοση-Παραλαβή στο υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης Eurokinissi

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βάζει ψηλά τον πήχη για την ψηφιακή πρόοδο της χώρας τα επόμενα χρόνια. Μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και εξήγησε τις δράσεις και τους στόχους του υπουργείου του.

Αισιόδοξος ότι μπορεί να δαμάσει το τέρας της γραφειοκρατίας και να κάνει το δημόσιο πιο λειτουργικό και πιο φιλικό για τους πολίτες εμφανίστηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έβαλε ως στόχο οι δράσεις του να αποδώσουν τους πρώτους καρπούς μέσα σε 6-9 μήνες έτσι ώστε η χώρα να βελτιώσει τις ψηφιακές επιδόσεις της και να έρθει πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ορισε ως παράδειγμα την Αγγλία η οποία “σ’ ένα site κατάφερε να χωρέσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο πολίτης” και προανήγγειλε κάτι ανάλογο και για την Ελλάδα.

Απέκλεισε το γεγονός τέλος να υπάρξουν απομακρύνσεις υπαλλήλων από το Υπουργείο καθώς “τους χρειαζόμαστε όλους και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους εξασφαλίσουμε ότι εργάζονται σε θέση που θα χαίρονται να προσφέρουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα