Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: "Γιατί ο Στουρνάρας δεν παίρνει θέση για τη συμφωνία;"

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Για "εκκωφαντική σιωπή" του κεντρικού τραπεζίτη κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, την ίδια στιγμή που η ΕΚΤ εκφράζεται πολύ θετικά για την ελληνική συμφωνία στο Eurogroup.

Προς νέο "ψυχρό επεισόδιο" στις σχέσεις κυβέρνησης και Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος οδηγεί η μη τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στη συμφωνία του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται "γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παίρνει θέση για τη συμφωνία;" , πολύ περισσότερο –όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζεται πολύ θετικά για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Προφανώς μόνο τυχαίες δεν ήταν οι αιχμές που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Ζάππειο το βράδυ της Παρασκευής για εκείνους "που εισηγούντο πιστοληπτικές γραμμές στήριξης" αντί για τη συμφωνία και την "καθαρή έξοδο" που επεδίωκε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος να δεχθεί δημόσια κριτική από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ήδη τον κατηγορούν για "εκκωφαντική σιωπή", ενώ άσπονδοι φίλοι του στο κυβερνών κόμμα προγραμματίζουν να κάνουν λόγο ακόμα και για "πολιτικά παιχνίδια" του Γιάννη Στουρνάρα!

Όπως είναι κατανοητό οι σχέσεις κυβέρνησης και Διοικητού Τραπέζης της Ελλάδος, με την καχυποψία που υπάρχει και από τις δυο πλευρές, πολύ δύσκολα θα επιστρέψουν σε συνθήκες …κανονικότητας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: "Πρέπει να βρω πουκάμισο για γραβάτα"

Μακρόν: Η συμφωνία, νέα αφετηρία για την Ελλάδα

ΝΔ: Το τρίτο μνημόνιο απέτυχε να μας βγάλει στις αγορές

ADVERTISING

SHARE: