Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει

Hand in Ceremony at the Ministry of Finance, in Athens, on Nov. 7, 2016 / -   ,  7 , 2016
Hand in Ceremony at the Ministry of Finance, in Athens, on Nov. 7, 2016 / - , 7 , 2016 SOOC

Χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις θα ολοκληρωθούν τα έργα στο Ελληνικό, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας

Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει οποιαδήποτε απόφαση κι αν λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα και τα έργα θα υλοποιηθούν χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις, ακόμη και αν το Συμβούλιο κρίνει πως ορισμένες εκτάσεις στο παλιό αεροδρόμιο είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος».

«Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, το μοναδικό ζητούμενο οι εργολάβοι να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Ο υφυπουργός απέδωσε την πολιτική ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα στην "επένδυση" κάποιων ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα έργα", επισημαίνοντας ότι το μνημόνιο για τη συγκεκριμένη επένδυση, υπεγράφη για να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις ή άλλα εμπόδια.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα ισχύει το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου στο Ελληνικό θα μπουν μπουλντόζε το 2018, εφόσον εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα και ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ που φέρεται να ζητά η Fraport, ο υφυπουργός επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως εάν η εταιρεία μπορέσει να τεκμηριώσει πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ανάλογες οικονομικές ευθύνες, τιμώντας τη σύμβαση.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, τέτοιου είδους τεχνικά προβλήματα εμφανίζονται συχνά σε συμβάσεις και εξήγησε πως το αίτημα της Fraport εξετάζεται από επιτροπή επίλυσης τεχνικών διαφορών.

Φωτογραφία:SOOC

SHARE:

24Media Network