Πλαφόν στις άδειες και παράβολο στα 5.000 ευρώ

Πλαφόν στις άδειες και παράβολο στα 5.000 ευρώ
Ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν συγκέντρωση στα πλατεία Καραϊσκάκη ζητώντας μεγαλύτερες αυξήσεις στα κόμιστρα από αυτές που έχουν ανακοινωθεί, Δευτέρα 12 Μαΐου 2008. ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ο νόμος για την απελευθέρωση των ταξί. Λυμπερόπουλος: "Θα σπάσει τα μούτρα του ο Ραγκούσης"

Ομόφωνα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, για τα ταξί και τα φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, να διαπραγματευτεί, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, μια συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου που θα οδηγήσει στον έλεγχο της ροής έκδοσης αδειών για το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Επίσης, το ύψος του παράβολου για την έκδοση νέας άδειας ταξί θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο ύψος με το παράβολο για την έκδοση άδειας για φορτηγά αυτοκίνητα και το μέγιστο ύψος θα είναι 5.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά προβλεπόταν, μια διακύμανση μεταξύ 10.000-40.000 ευρώ.

Το επάγγελμα των φορτηγατζήδων απελευθερώνεται πλήρως από 1ης Ιανουαρίου 2012, ενώ τέλος οι κάτοχοι αδειών ταξί μέχρι 2 Ιουλίου 2011 μπορούν να μεταβιβάσουν την άδεια αυτή σε ένα παιδί τους.

Συνάντηση Σαμαρά-Λυμπερόπουλου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος στα κεντρικά γραφεία του κόματος

Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που πήρε.

“Εγώ δεν ζήτησα κάλυψη από τον κ. Σαμαρά, είπα ότι έχουμε δίκιο στις διεκδικήσεις μας. Έμεινα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που μού έδωσε ο πρόεδρος” δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει και “ο κ. Ραγκούσης θα σπάσει τα μούτρα του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα