Πλεύρης για πλαστά πιστοποιητικά: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα για τους εμπλεκόμενους

Πλεύρης για πλαστά πιστοποιητικά: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα για τους εμπλεκόμενους
Θάνος Πλεύρης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκάθαρος ως προς τον "μονόδρομο" που θα οδηγεί σε διαθεσιμότητα όσων εμπλέκονται σε "μαϊμού" πιστοποιητικά εμβολιασμού ήταν με ανάρτησή του ο Θάνος Πλεύρης.

Τη νομική οδό θα ακολουθούν όσοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την ώρα που οι καταγγελίες για “μαϊμού” πιστοποιήσεις όλο και αυξάνονται στη χώρα.

Ο Θάνος Πλέυρης προσδιόρισε την πειθαρχική διαδικασία που θα οδηγεί τους εμπλεκόμενους σε διαθεσιμότητα, αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί η παραπομπή σε εισαγγελέα και πειθαρχικό.

Τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα”, έγραψε ο Υπουργός Υγείας.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς, μετά από την πολύκροτη υπόθεση στον Παλαμά Καρδίτσα, όπου μια υπάλληλος χορηγούσε «μαϊμού» πιστοποιήσεις εμβολιασμού, νέα καταγγελία ήρθε στην επιφάνεια και αφορά περίπτωση πλαστογράφησης στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, γνωστός ιατρός στην περιοχή κατέθεσε αποτέλεσμα rapid test σύμφωνα με το οποίο ήταν θετικός στον κορoνοϊο. Φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, ότι πήρε επίχρισμα από την μύτη θετικού στον κορονοϊό ασθενή προκειμένου να το προωθήσει σε άλλον γιατρό του νοσοκομείου, έτσι ώστε να επικαλεστεί ότι νόσησε, να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης και να καθυστερήσει για έξι μήνες τον εμβολιασμό του.

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (7/9) ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης προκειμένου να διατάξει την διερεύνηση καταγγελίας που έφτασε στο γραφείο του.

Θυμίζουμε πως, στην περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας, υγειονομικοί υπάλληλοι φέρεται να προμηθεύτηκαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας, όπου εντοπίστηκε υπάλληλος η οποία παρανόμως τα εξέδιδε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έγινε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα