Πλεύρης: Απολύσεις υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστούν μέχρι 31 Μαρτίου

Ο Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης EUROKINISSI

"Εκτός ΕΣΥ" θέτουν εαυτόν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να απολυθούν από το ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Ο κ. Πλεύρης, κληθείς από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που δεν θα εμβολιαστουν, με αφορμή την παράταση του προγράμματος – Γέφυρα που ισχύει για το επόμενο δίμηνο ανέφερε χαρακτηριστικά: "η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί. Ότι αυτό το μέτρο μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Όχι μόνο για την περίοδο που διανύουμε. Εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον, εάν αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες ως υγειονομικό προσωπικό στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι".

ADVERTISING

"Άρα, συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης, όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται να μην μπορεί να υπάρξει άλλη παράταση και αναμονή του κράτους, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο εμβολιασμός είναι προς όφελος της κοινωνίας, άρα όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος".

"Με τα δεδομένα που έχουμε για την πορεία της πανδημίας, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο για αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς, όσοι θέλουν να παραμείνουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει αυτό το τρίμηνο να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ", κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές

Παράλληλα, επισήμανε ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα. Αφήνοντας μάλιστα και «ανοιχτό παράθυρο» να υπάρξουν μέτρα ακόμη και μέσα στην γιορτινή περίοδο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για μετά τις γιορτές θα υπάρξει ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων» έτσι ώστε «να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε και να ελέγξουμε την πανδημία». Σημείωσε ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να ισχύουν αμέσως μετά τις γιορτές» όμως σημείωσε η κατάσταση θα είναι σε «στενή παρακολούθηση αναλόγως των στοιχείων τα οποία έχουμε θα καθορίσουμε τις αποφάσεις μας». Τόνισε επίσης πως «οι έλεγχοι θα είναι σχεδόν όσοι έλεγχοι που έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε». Συμπλήρωσε τέλος πως «η χώρα μας άνοιξε νωρίς την 3 δόση» και «είναι πρώτη όσον αφορά τον εμβολιασμό της αναμνηστικής δόσης» 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Θανάσης Πλεύρης, Κορονοϊός, Βουλή, ΕΣΥ
SHARE:

24Media Network