Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του NEWS 24/7 για τους 6 στόχους της ΕΥΠ

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του NEWS 24/7 για τους 6 στόχους της ΕΥΠ
ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του Magazine, στις 14 Ιανουαρίου, για την διαπίστωση της ΑΔΑΕ πως 6 πρόσωπα σε κρίσιμα θεσμικά αξιώματα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Πριν από λίγα λεπτά , αποκαλύφθηκε στη Βουλή το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικιοσύνης. Για την επιστολή, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κώστα Κουκουμάκα και του Μάνου Φραγκιουδάκη, που δημοσίευσε το Magazine πριν από 11 ημέρες, στις 14 Ιανουαρίου 2023. 

Όπως ανέφερε προ ολίγου στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ είχαν τεθεί οι:

  • ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
  • ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
  • ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης
  • ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος
  • οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος και Θόδωρος Αλεξόπουλος

Το ρεπορτάζ του NEWS 24/7 στις 14/1 ανέφερε πως η Αρχή διαπίστωσε την παρακολούθηση έξι προσώπων από την ΕΥΠ: “μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του οποίου η σιωπή για την υπόθεση των υποκλοπών έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα, αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών κι επίσης ένας πρώην σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του εξαιτίας δηλώσεων που δεν συμφωνούσαν με το αφήγημα της κυβέρνησης”. 

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα επιβεβαίωσε λέξη προς λέξη το ρεπορτάζ με τίτλο “Οι έξι “στόχοι” της ΕΥΠ και το παρασκήνιο του αυτογκόλ Ντογιάκου”. Υπενθυμίζουμε το κείμενο της 14 Ιανουαρίου 2023:  ” Την παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι προσώπων σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα επιβεβαιώνουν οι τελευταίοι έλεγχοι της ΑΔΑΕ στα γραφεία παρόχων κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Magazine. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κινητά τηλέφωνα των οποίων είχαν παγιδευτεί για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι της ΑΔΑΕ ολοκληρώθηκαν πριν από την περίφημη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η οποία, όπως αποκαλύπτεται από το παρασκήνιο των τελευταίων 40 ημερών, είναι το δεύτερο αυτογκόλ που προκαλεί η ίδια η κυβέρνηση στην προσπάθεια για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. To πιο πρόσφατο επεισόδιο είναι η επιβεβαίωση των έξι «στόχων».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τα γραφεία της ΑΔΑΕ και ζήτησε να ενημερωθεί για πιθανές άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου σε μια σειρά από πρόσωπα με σημαντικό θεσμικό ρόλο. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, η εφημερίδα Documento είχε δημοσιεύσει την τέταρτη λίστα στόχων της ΕΥΠ που αφορούσε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ μετέβη δύο φορές στους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind), ζητώντας στοιχεία για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στο αίτημα Τσίπρα. Τα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρείες έδειξαν ότι τα τηλέφωνα έξι προσώπων είχαν παγιδευτεί από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του οποίου η σιωπή για την υπόθεση των υποκλοπών έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα, αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών κι επίσης ένας πρώην σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του εξαιτίας δηλώσεων που δεν συμφωνούσαν με το αφήγημα της κυβέρνησης.

Το Magazine πληροφορείται ότι από τις απαντήσεις των παρόχων στην ΑΔΑΕ, προκύπτει ότι οι παρακολουθήσεις των δύο εκ των έξι κράτησαν περίπου έναν χρόνο, ενώ των υπολοίπων ανανεώθηκαν δύο ή τρεις φορές (κάθε διάταξη είναι δίμηνη).”

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Magazine που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα