Ποιοι κόπηκαν από την κυβέρνηση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3-9-2010// 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Ε πέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. (EUROKINISSI-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3-9-2010// 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Ε πέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. (EUROKINISSI-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός από το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ποια λάθη τους έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Επτά οι λιγότεροι υπουργοί και υφυπουργοί

Δεκαέξι στελέχη κόπηκαν από τη νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Από το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα δεν συνεχίζουν οι υπουργοί Δημήτρης Δρούτσας (ο οποίος ως πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα καλύψει το "κενό" του νέου υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη), Τίνα Μπιρμπίλη, Λούκα Κατσέλη και Γιάννης Διαμαντίδης.

Εκτός μένουν ο αναπληρωτής υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης και οι υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη, Άννα Νταλάρα, Θεοδώρα Τζάκρη, Ελπίδα Τσουρή, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κουσελάς, Σπύρος Κουβέλη, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Πανάρετος, Σπύρος Βούγιας και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Για τον καθένα οι λόγοι αποχώρησης είναι ξεχωριστοί...

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Δρούτσα φαίνεται ότι πλήρωσε τις δηλώσεις του περί μείωσης του μισθολογίου των βουλευτών και της διακοπής χορήγησης αυτοκινήτων, κάτι που εξόργισε τους εκλεγμένους του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ίδιος είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Ενδεικτικό είναι ότι υπήρξαν κάποιοι που τον χαρακτήρισαν "πράσινο κηπουρό".

Η Τίνα Μπιρμπίλη ήδη το τελευταίο διάστημα διένυε δύσκολο κυβερνητικό βίο, με τον μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να την πιέζει για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και νέο χαράτσι σε ημιυπαίθριους. Τελικά επικράτησε ο τελευταίος που τη διαδέχτηκε.

Αναφορικά με τη Λούκα Κατσέλη, το γεγονός και μόνο ότι τόλμησε να εκφράσει ενστάσεις και διαφωνίες στους τροϊκανούς φαίνεται ότι δεν ταιριάζει στο νέο κυβερνητικό δόγμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι υφυπουργοί ήταν γνωστό ότι θα περιοριστούν. Αξία έχει να γίνει αναφορά στην απομάκρυνση του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, που φαίνεται ότι πλήρωσε την κόντρα του με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Για την απομάκρυνση της Άννας Νταλάρα ίσως μέτρησε το γεγονός πως είχε βρεθεί στο στόχαστρο των "Αγανακτισμένων".

SHARE:

24Media Network