Πολάκης: Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική Τράπεζα

Πολάκης: Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική Τράπεζα
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων// Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντά με αφορμή την ερώτηση που τέθηκε στη Βουλή από στελέχη της ΝΔ για "μεταφορά χρηματικών πόρων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες"

Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε οποιαδήποτε συνεταιριστική Τράπεζα, ωστόσο αναζητείται η νόμιμη διαδικασία ώστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό, απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κκ Νίκος Παναγιώτοπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας, για «αυθαίρετη παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για μεταφορά χρηματικών πόρων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες».

Ο κ. Πολάκης θεωρεί ότι η απάντηση βρίσκεται στην επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος και στην οποία αναφέρεται ότι επειδή το Θεσμικό και Εποπτικό πλαίσιο δεν εξαιρεί τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τις αντιμετωπίζει ισότιμα με το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, είναι αμιγώς ελληνικές Τράπεζες, με τοπική λειτουργία, που στηρίζουν τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και σε όλη τη διάρκεια της κρίσης είχαν θετική πιστωτική επέκταση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να συμβάλουν και όχι να εναντιώνονται σε πολιτικές και ενέργειες που στηρίζουν την Περιφέρεια και σέβονται τη νομιμότητα».

Επιπλέον στην επιστολή αναφέρεται ότι «η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής και των Συνεταιριστικών Τραπεζών στη διαχείριση των χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΠΥ. Εκτιμήθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο αρμόδιος Αν. Υπουργός κ. Πολάκης Παύλος ανταποκρίθηκε άμεσα και μας ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της νομιμότητας και των δυνατοτήτων των προβλεπόμενων διαδικασιών θα δοθεί και στις Συνεταιριστικές Τράπεζες η δυνατότητα να αντλήσουν διαθέσιμα από τον ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Πολάκης υπογραμμίζει ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι στην ίδια κατεύθυνση με την άποψη της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, και σημειώνει ότι αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «δεν καλυφθούν από αυτή την απάντηση και δεν αποσύρουν την ερώτησή τους, τότε η ερώτηση θα απαντηθεί όπως ορίζουν οι διαδικασίες του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα