Πολάκης: “Πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που προεδρεύων της Βουλής, κλείνει τα μικρόφωνα”

Πολάκης: “Πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που προεδρεύων της Βουλής, κλείνει τα μικρόφωνα”
Νέα κόντρα στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη στο επίκεντρο INTIME NEWS

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου αφαίρεσε τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη και διέκοψε την συνεδρίαση της Βουλής. Οργισμένη η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για δημοκρατική εκτροπή κατηγορεί τη κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης μετά το επεισόδιο στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας. Θυμίζουμε πως ο προεδρεύων της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, έκλεισε το μικρόφωνο στον κ. Πολάκη την ώρα που μιλούσε για το σκάνδαλο της Novartis, καθώς έκρινε πως ήταν εκτός θέματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να απαντήσει στον Άδ.Γεωργιάδη, για όσα είπε ο τελευταίος για το σκάνδαλο Novartis κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής, όταν και αξίωσε “συγγνώμη”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές λέγοντας ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου λειτούργησε σε συνεννόηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να διακοπεί η ομιλία του.

“Κύριε Γεωργιάδη, δε θέλετε να σας απαντήσουμε; Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω. Τον ξέρω τον κανονισμό, ο βουλευτής έχει αυτοτέλεια στον λόγο του και το τι λέει. Κύριε Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;” είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνέχεια της κόντρας με τον υπουργό Ανάπτυξης που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Κυριακής στο καφενείο της Βουλής.

Σε ανάρτησή του που ακολούθησε, ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για “εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες”:

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά μόνο και μόνο για να ανακοινώσει ο προεδρεύων Αθανάσιος Μπούρας ότι ο κ. Τασούλας αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση. Ωστόσο, νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Υφαντής, είχε επιλέξει να μιλήσει για την υπόθεση Novartis, χωρίς ο κ. Αθανασίου να τον θέσει εκτός θέματος.

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Πολάκη, τον κατέγραφε με το κινητό του ο Α. Γεωργιάδης, με τα πλάνα μετά να κυκλοφορούν στα social media.

eurokinissi

H σχετική ανάρτηση παρακάτω.

Για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (31.01.2022) στη Βουλή, μίλησε εν συνεχεία ο Παύλος Πολάκης στο kontra.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: “Έλεγε “αλήτη” από το βήμα της Βουλής τον προηγούμενο πρωθυπουργό, και έλεγε σε εμένα -όταν πρωτοαποκάλυψα τους πλασματικούς διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ- ότι θα μου ξεριζώσει το μουστάκι και ότι είμαι αλήτης. Εγώ δεν έδωσα καμία σημασία. Αυτό που καταγράφει η ιστορία είναι αυτό το σκίτσο του Χατζόπουλου που το είχαν κάνει φέιγ βολάν εκλογή 7ης Ιουλίου με τσίγκινο εσώρουχο. Ο καλός θέλει καλύτερο και ο κακός θέλει χειρότερο”.

Ανέφερε πως στο επεισόδιο με τον κ. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για “τσίγκινο κράνος”.

“Όταν έχεις ανθρώπους που δε συμπεριφέρονται με λογική κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να αλλάζουν σιγά σιγά τους κανόνες με τους οποίους παίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που προεδρεύων του ελληνικού κοινοβουλίου κλείνει τα μικρόφωνα. Τι είναι αυτό; Δημοκρατική νομιμότητα; Ο προηγούμενος ομιλητής μιλάει και λιβανίζει για 5 λεπτά την αρχειοθέτηση του Γεωργιάδη και όταν εγώ αποδεικνύω ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί δεν είναι δικό μου δημοκρατικό δικαίωμα;”, είπε ακόμη.

Σημειώνεται εδώ πως 49 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επίσημο αίτημά τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ζήτησαν την πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών που αφορούν τον υπουργό Ανάπτυξης και τον πρώην επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι βουλευτές επικαλούνται την ανάγκη διαφάνειας του πολιτικού βίου της χώρας και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών για το σκάνδαλο Novartis.

ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδιο με Πολάκη: “Ο Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία”

“Ο Χαράλαμπος Αθανασίου βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο του προεδρεύοντα της Βουλής με τον Παύλο Πολάκη το βράδυ της Δευτέρας.

Αναλυτικά:

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.

Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.

Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία.

Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους” απάντησε στα παραπάνω η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά πως “η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών”.

Θέση πήρε και το ΚΙΝΑΛ, καταλογίζοντας ευθύνες και στα δύο κόμματα. “Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας”, σχολίασαν μεταξύ άλλων από το Κίνημα Αλλαγής, με τη ΝΔ να κατηγορεί τη Χαρ. Τρικούπη για ίσες αποστάσεις.

Γεραπετρίτης: “Να καταδικάσουν όλοι την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Πολάκη”

Συνέχεια στη κυβερνητική γραμμή περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του Π. Πολάκη επιχείρησε να δώσει το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο Ρ/Σ του ΣΚΑΙ.

“Η Βουλή δεν είναι φόρουμ,  ή ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πλατό”, σημείωσε ο κ. Γεραπτερίτης.

“Ο κ. Πολάκης επέμεινε για την παράσταση, για να κάνει κατάληψη στο έδρανο του ομιλητή. Αυτό εκφράζει αυταρχική λογική”, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα