"Πόλεμος" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα γκουλάγκ του Σλαβόι Ζίζεκ, παρουσία Τσίπρα

"Πόλεμος" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα γκουλάγκ του Σλαβόι Ζίζεκ, παρουσία Τσίπρα

"Θα έστελνα στα γκουλάγκ, όποιον δεν υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ" είπε ο Σλαβόι Ζίζεκ σε συνομιλία του με τον Α. Τσίπρα. Σκληρή ανακοίνωση από τη ΝΔ. Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις (Vid)

Άγρια διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μια αναφορά του φιλόσοφου Σλαβόι Ζίζεκ, κατά τη διάρκεια συζήτησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κροατία στα πλαίσια του 6ου Subversive Forum.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο ο Σλαβόι Ζίζεκ, θέλοντας να εκφράσει την εκτίμησή του προς το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε αστειευόμενος ότι "όποιος δεν υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, θα έπαιρνε από μένα ένα εισιτήριο για τα γκουλάγκ".

ADVERTISING

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για "απειλές" του συνομιλητή του Α. Τσίπρα προς τους Έλληνες πολίτες και ρωτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αντέδρασε.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

"Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη του 9.84, ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία, ο κ. Τσίπρας συζητούσε με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς πως “όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ!”.

Η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά, τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Έλληνες πολίτες. 

Να μας πει ο κ. Τσίπρας, γιατί αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ, γιατί το κόμμα του  διένειμε δελτίο Τύπου που τον εκθείαζε και  ποιους ακριβώς Έλληνες που δεν θα τον ψηφίσουν, ονειρεύεται παρέα με τους φίλους του, να στείλει σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

Για να γνωρίζουν οι νεώτεροι, τα Γκουλάγκ  ήταν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ.

Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειές τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας “Γκουλάγκ” δολοφονήθηκαν  εκατομμύρια αντιφρονούντων πολιτών, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες πολίτες, Ελληνικής καταγωγής.

Δυστυχώς, ο όψιμος ανταγωνισμός των δύο άκρων στη χώρα μας, οδηγεί τον κ. Τσίπρα σε αποδοχή φρικωδών, εμφυλιοπολεμικών, ρατσιστικών παραληρημάτων και απειλών προς τους Έλληνες πολίτες!".

ΣΥΡΙΖΑ: "Η βλακεία δεν έχει όριο"

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απάντησε απαξιωτικά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

"Τελικά, η βλακεία και η γελοιότητα δεν έχουν κανένα όριο στην περίπτωση της ΝΔ", ήταν η λιτή απάντηση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όλιβερ Στόουν και Ζίζεκ σε Τσίπρα: Ευχόμαστε να είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Slavoj Zizek at the Subversive festival in Zagreb

SHARE:

24Media Network