'Πόλεμος' Πανούση με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: Άλλο η γνώμη τους, άλλο η γνώση μου

Διυπουργική σύσκεψη με θέμα το ευρωπαϊκό και το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο υπουργείο Ναυτιλίας ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, με τη συμμετοχή του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου και των υπουργών Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Διυπουργική σύσκεψη με θέμα το ευρωπαϊκό και το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο υπουργείο Ναυτιλίας ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, με τη συμμετοχή του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου και των υπουργών Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασία του Πολίτη σηκώνει το γάντι και απαντά στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτησή του, ενώ εκτοξεύει σπόντες και εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Είναι άλλο η γνώμη τους, είναι άλλο η γνώση μου» σχολίασε από τη Στυλίδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν την παραίτησή του. Με μια γερή δόση, επαναστατικότητας α λα Γκλέτσος, τον οποίο και συνάντησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο αναπληρωτής υπουργός μοιάζει να πυροβολεί προς πάσα κατεύθυνση, αφήνοντας αιχμές τόσο για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όσο όμως και για τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση. Άλλωστε λίγο νωρίτερα ο κ. Πανούσης τα είχε βάλει και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή το θέμα των ΜΑΤ έξω από το κοινοβούλιο.

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι οριοθετικές γραμμές ανάμεσα στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία και στις διάφορες απόψεις περί της κατάληψης οποιουδήποτε χώρου από οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτά όμως είναι κυβερνητική πολιτική δεν είναι πολιτική Πανούση…» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα το μεσημέρι, λέγοντας «…χαίρομαι για τη δήλωση του κ. Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, αλλά θα προτιμούσα να είχε συμπληρωθεί με το ότι εγώ αυτή τη στιγμή υπηρετώ την κυβερνητική πολιτική…».

Δεν είναι κυβερνητική πολιτική να μην μπαίνω στο πανεπιστήμιο

Ωστόσο ο κ. Πανούσης σχολίασε ότι «αν η κυβερνητική πολιτική είναι να μην μπαίνω στο πανεπιστήμιο, το οποίο έχουν καταλάβει διάφοροι τύποι ή να αφήνουμε στις Σκουριές να σκοτώνονται άνθρωποι, επειδή η πολιτική τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη σύγκρουση και όχι η αστυνομία, πάμε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα…».

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για την κριτική που δέχεται κυρίως από θεσμικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σχολίασε πως «υπάρχει ένα συνταγματικό παράδοξο. Απολογούμαι στην κυβέρνηση αντί να απολογούμαι στην αντιπολίτευση. Υπάρχει ένα χαριτωμένο. Με χτυπούν και από τα δύο μέρη. Γι αυτό μένω όρθιος…» για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα. Εγώ δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά μας. Οφείλουν να μου πούνε ότι μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε ένα δημόσιο και ιδιωτικό χώρο και να κάνει ό,τι θέλει. Οφείλουν να μου πούνε ότι η αριστερή αστυνομία είναι αυτή η οποία συλλαμβάνει τους μη αριστερούς. Οφείλουν να μου πούνε... γιατί δεν καταλαβαίνω τι λένε...».

Η συνάντηση με τον Απόστολο Γκλέτσο

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Στυλίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συζήτηση με τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο για την εγκληματικότητα στην περιοχή και την ελάχιστη αστυνόμευση, όπως επίσης για τα μέτρα πυροπροστασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκλέτσος ζήτησε ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην Ανατολική Φθιώτιδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις αγροτικές περιοχές, σημείωσε την ανάγκη περισσότερο έντονης παρουσίας και δήλωσε ετοιμότητα σε ό,τι αφορά την αντιπυρική περίοδο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα αστυνόμευσης ανανεώθηκε το ραντεβού των δύο ανδρών στο υπουργείο για να εξετάσουν πρακτικά βήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απομάκρυνση Πανούση ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network