Πολιτική σύγκρουση για το ΣτΕ

Πολιτική σύγκρουση για το ΣτΕ
EUROKINISSI

Το Μαξίμου δείχνει τη ΝΔ για τις δύο παραιτήσεις στο ΣτΕ ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι επιβεβαιώνονται

«Το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη είναι προφανές», αναφέρει το Μαξίμου, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από τη Ν.Δ. με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο δικαστών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολίασε ότι η «ακαριαία αντίδραση» της Νέας Δημοκρατίας για την εν λόγω εξέλιξη, αλλά και «τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». 

Κουμουτσάκος: Ενισχύονται οι ανησυχίες για τη δικαιοσύνη

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τονίζει ο Γ. Κουμουτσάκος σε ανακοίνωσή του.

«Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν.

Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του.

Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

ΠΑΣΟΚ: Οι Έλληνες δικαστές πρέπει να προστατεύσουν το κύρος και το ρόλο τους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι κλυδωνισμοί στο χώρο της Δικαιοσύνης συνεχίζονται μετά την παραίτηση των δύο δικαστών του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστών. Η επιβεβαίωση, μέσω των καταγγελιών τους, ότι η ματαίωση της Διάσκεψης του ΣτΕ  για την αδειοδότηση των καναλιών, αποτελεί μορφή ¨αρνησιδικίας¨ αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Δικαιοσύνη από κάθε είδους εξωτερικές παρεμβάσεις. Οι Έλληνες δικαστές πρέπει να προστατεύσουν το κύρος και το ρόλο τους μακριά από κάθε πολιτική σκοπιμότητα. Η Δικαιοσύνη είναι θεσμός της Δημοκρατίας και όχι αντικείμενο χειραγώγησης από τον Πρωθυπουργό και τους εντεταλμένους Υπουργούς και άλλους ¨παράγοντες¨ της Κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ

SHARE:

24Media Network