Πολύδωρας: Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης

Πολύδωρας: Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης

"Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο", τόνισε και είπε πως πρέπει να συμβάλλουν όλοι εποικοδομητικά. Ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε πως ο Ροδόλφος Μορώνης προτείνεται για αντιπρόεδρος του Συμβουλίου (Vid)

Τιμητική χαρακτήρισε την πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ, ο Βύρωνας Πολύδωρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

"Θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ, ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μια θέση ευθύνης", είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως θέλει να είναι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης.

"Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο", τόνισε και είπε πως πρέπει να συμβάλλουν όλοι εποικοδομητικά.

Όπως εξήγησε, στόχος αποτελεί η άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και ξεκαθάρισε ότι "με συνταγματική συμπεριφορά - συμμόρφωση, αποδεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ".

Παράλληλα, χαρακτήρισε την κατάσταση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ως «βραχυκύκλωμα».

Τέλος,  εξέφρασε την επιθυμία του να επικοινωνήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μητσοτάκη – αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πολύδωρας δεν θέλησε να απαντήσει στο πότε του έγινε η πρόταση για την θέση του Προέδρου του ΕΣΡ, -"ευχαριστώ πολύ" απάντησε χαρακτηριστικά στην ερώτηση- ενώ ερωτηθείς "είπατε προηγουμένως ότι η συμφωνία έχει να κάνει με ότι προβλέπει το Σύνταγμα για το ΕΣΡ, ουσιαστικά δεν χρειάζεται να μιλάμε πια για κατάργηση του "Νόμου Παππά;" είπε "αδιάφορο, δεν είναι στην σκέψη μου".

Βούτσης: Β. Πολύδωρας για πρόεδρος και Ρ. Μορώνης για αντιπρόεδρος του ΕΣΡ

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προ ολίγου επιβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προτείνει τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα ως πρόεδρο και τον κ. Ροδόλφο Μορώνη ως αντιπρόεδρο του Συμβουλίου.

Ποιος είναι ο Ροδόλφος Μορώνης

Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες ("Μεσημβρινή", "Τα Νέα", "Βραδυνή") ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια. Υπήρξε συντονιστής ειδήσεων στην Eurovision, Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1 (1989 - 1990), μέλος του ΕΣΡ (1991 - 1993, 2002 - 2005), υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του 2007, καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 - 11/9/2014). Σήμερα είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ).

Την περίοδο 1995 - 2000 δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Βασιλικής Θάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανέλαβε τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία και έχει μεταφράσει θεατρικά έργα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, ΕΣΡ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Βύρων Πολύδωρας το πρόσωπο - έκπληξη για ΕΣΡ

SHARE:

24Media Network