Πολυτεχνείο: Κόντρα στη Βουλή για την έρευνα σε βάρος πολιτικών αρχηγών

Πολυτεχνείο: Κόντρα στη Βουλή για την έρευνα σε βάρος πολιτικών αρχηγών
Π. Σκουρλέτης Eurokinissi

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την απόφαση της εισαγγελίας να ζητήσει έρευνα σε βάρος των Δημήτρη Κουτσούμπα, Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη

Στην Βουλή ξέσπασε η πρώτη πολιτική κόντρα μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής δίωξης κατά των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάννη Βαρουφάκη, για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το θέμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι “αυτά δεν συμβαίνουν στις δυτικές δημοκρατίες” ενώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης επικαλέστηκε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για την εισαγγελική δίωξη. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι “δεν κρύβεται κάποιος όταν επικαλείται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” σημειώνοντας πως “η χώρα μας είναι ένα ευνομούμενο κράτος” και ότι “το Σύνταγμα έχει ορίσει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη”. Πρόσθεσε πως “είμαστε μια κυβέρνηση με βαθιά δημοκρατική πεποίθηση” κατηγορώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί “να σηκώσει τους τόνους”.

Για κίνδυνο της δημοκρατίας έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης έθεσε το έρωτημα: “Τι να διερευνήσει η εισαγγελία;” ζητώντας να απολογηθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι αρχηγοί δύο ακόμη κομμάτων. Αναρωτήθηκε “τι σήμα δίνετε στους εισαγγελείς; Αυταρχισμός και καταστολή”. Σημείωσε πως “φαίνεται πως σας φοβίζει η κοινωνία. Θέλετε να εκπέμψετε ένα κλίμα φόβου”. Τόνισε μάλιστα ότι αυτά “δεν συμβαίνουν στις δυτικές δημοκρατίες αυτά τα πράγματα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα