Πώς ο Μητρόπουλος προσπάθησε να γλιτώσει το πρόστιμο δηλώνοντας φτωχός

Press Conference of Alexis Mitropoulos at The Greek Parliament, on August 31, 2015  /        ,  31 , 2015
Press Conference of Alexis Mitropoulos at The Greek Parliament, on August 31, 2015 / , 31 , 2015 NIKOS LIBERTAS/SOOC

Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση φοροδιαφυγής του ενός εκατομμυρίου από τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής στον κυριακάτικο Τύπο

Έγγραφα ντοκουμέντα που εγείρουν ζήτημα ηθικής τάξης για τον Αλέξη Μητρόπουλο σχετικά με το σκάνδαλο φοροδιαφυγής που εμπλέκεται δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.

Από τα εν λόγω έγγραφα προκύπτει πως ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε ως φτωχός ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να πετύχει αναστολή του προστίμου των 940.800,55 ευρώ που του έχει καταλογιστεί, ισχυριζόμενος πως τυχόν επιβολή του προστίμου θα καταστρέψει τον ίδιο και την οικογένειά του που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και ότι θα επέλθει κοινωνικός και πολιτικός του αποκλεισμός.

Η συγκεκριμένη διεύθυνση του ΥΠΟΙΚ είναι αρμόδια για να επιλύει προσφυγές πολιτών οι οποίοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία και αποστολή της είναι να προστατεύει όσους είναι άποροι και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα πρόστιμα.

Ερωτηματικά προκαλεί λοιπόν το γεγονός ότι η εν λόγω διεύθυνση έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Μητρόπουλου και αναβλήθηκε η καταβολή του προστίμου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο επίκουρος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, έχει αποφανθεί πλέον για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, κρίνοντας ότι η υπόθεση δεν έχει παραγραφεί και ο κ. Μητρόπουλος οφείλει να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

SHARE:

24Media Network