Πόθεν έσχες: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε διευκρινίσεις για τα 122 ακίνητα

Πόθεν έσχες: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε διευκρινίσεις για τα 122 ακίνητα
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Eurokinissi

Διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες του και ειδικότερα για το τμήμα των δηλωθέντων ακινήτων του, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Διευκρινίσεις σχετικά με το Πόθεν Έσχες του και ειδικότερα για το τμήμα των δηλωθέντων ακινήτων του, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2021 (χρήση 2020), από τη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, “με αφορμή τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, επισημαίνω για πολλοστή φορά ότι από το σύνολο των εγγραφών της δήλωσής μου, οι περισσότερες αφορούν διαφορετικά δικαιώματα σε ένα και μόνο κτήριο γραφείων όπου υποχρεωτικά κάθε δωμάτιο εμφανίζεται ως μια ξεχωριστή εγγραφή.

Σημειώνω ακόμη ότι στα δικαιώματα αυτά το ποσοστό συμμετοχής μου δεν υπερβαίνει το 11%. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί ορθά η περιουσιακή μου κατάσταση και δεν θα υπάρξει διαστρέβλωση της πραγματικότητας”.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εμφανίζει στη δήλωση εισοδήματα της τάξης των 35.275 ευρώ και άλλα 6.844 ευρώ από ακίνητα. Ο ίδιος δηλώνει ένα ΙΧ καθώς και ένα ταχύπλοο, ενώ στη δήλωσή του εμφανίζεται και δάνειο 300.000 ευρώ με υπόλοιπο οφειλόμενο 244.369,95.

Σε καταθέσεις εμφανίζει 987.465,88 ευρώ.

https://www.news247.gr/download/8506//350000/varvitsiotis.pdf

Δείτε τα πόθεν έσχες των έξι πολιτικών αρχηγών. Τι δηλώνουν Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης και Βελόπουλος.

Οι δηλώσεις που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων είναι ανέλεγκτες όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι “η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων” βάσει του νόμου 3213/2003.

Τα πόθεν έσχες αφορούν βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, περιφερειάρχες και δημάρχους.

Η επιτροπή ελέγχου αποτελείται από τους:

Αθανάσιο Μπούρα, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ,

Ανθή Γκάμαρη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου,

Σοφία Βιτάλη, Σύμβουλο της Επικρατείας,

Μαρίνα Παπαδοπούλου, Σύμβουλο της Επικρατείας,

Βασιλική Προβίδη, Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

Βασίλειο Παππαδά, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες,

Άγγελο Μπίνη του Παναγιώτη, Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας,

Χρίστινα Παπακωνσταντίνου, Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,

Σταύρο Κελέτση, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,

Σπυρίδων Λάππα, Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα