Πόθεν Έσχες: Υπομονή ζήτησε ο Φλαμπουράρης, ειδικό δικαστήριο ο Βορίδης

Πόθεν Έσχες: Υπομονή ζήτησε ο Φλαμπουράρης, ειδικό δικαστήριο ο Βορίδης
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Προκαταρκτική Επιτροπή για τις υποθέσεις των δύο υπουργών, ζήτησε ο Μάκης Βορίδης. "Μην οδηγηθούμε σε extreme καταστάσεις", προειδοποίησε ο υπουργός Επικρατείας

Έκκληση στους βουλευτές να σταματήσουν τις αναφορές στο όνομά του αλλά και στου υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, για την υπόθεση των Πόθεν Έσχες απεύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με αφορμή του αίτημα του βουλευτή Μάκη Βορίδη να συγκροτηθεί προκαταρκτική επιτροπή και να στηθεί ειδικό δικαστήριο για τα πόθεν έσχες.

«Αν θέλουμε η Βουλή να σταθεί στο ύψος των αναγκών που περνάει η χώρα μας και να λάμψει η αλήθεια θα πρέπει να αφήσουμε ανεπηρέαστες τις επιτροπές να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες» είπε ο κ. Φλαμπουράρης ο οποίος πήρε αμέσως το λόγο μετά τις αναφορές του βουλευτής της ΝΔ σε διάπραξη παράνομων πράξεων από την πλευρά των δύο υπουργών. «Με εκπλήσσει η αναφορά στο πρόσωπό μου με επιχειρήματα και πληροφορίες τα οποία ελέγχονται από τη στιγμή που η επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν έχει καν συνεδριάσει και δεν έχει βγάλει πόρισμα» είπε. «Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει σε extreme καταστάσεις που δεν χρειάζονται» πρόσθεσε χωρίς να εξηγήσει τι μπορεί να σημαίνουν οι “extreme καταστάσεις”.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Βορίδης είχε καλέσει την Βουλή να συγκροτήσει προκαταρκτική επιτροπή για τις «παραβάσεις» όπως είπε των δύο υπουργών, σημειώνοντας μάλιστα ότι η υπόθεση του υπουργού Οικονομίας είναι παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα. «Οι παράνομες πράξεις είναι ελεγκτέες. Θα συναινέσει ο διάφανος αριστερός πρωθυπουργός στο να ελεγχθεί ο υπουργός του;» είπε ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στον κ. Σταθάκη.

Ο κ. Βορίδης απάντησε όμως και στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση του Θ.Τσουκάτου. «Δεν κατάλαβα το επιχείρημα του πρωθυπουργού για τη διαφθορά. Τι λέει; Επειδή ο Τσουκάτος έχει κάνει κάτι λέμε ότι είναι καλώς καμωμένα για τον Φλαμπουράρη και τον Σταθάκη;» διερωτήθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα