Πράγα: Μακριά Μητσοτάκης – Ερντογάν και στην οικογενειακή φωτογραφία

Πράγα: Μακριά Μητσοτάκης – Ερντογάν και στην οικογενειακή φωτογραφία
Άτυπη σύνοδος ηγετών στην Πράγα 2022 Petr David Josek/AP Photo

Επιβεβαιώνεται το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο καθώς φέρεται να μην αντάλλαξαν ούτε βλέμμα κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου που πραγματοποιείται στην Πράγα.

Κανένα περιθώριο για συνάντηση δεν διαφαίνεται ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι οποίοι και οι δύο συμμετέχουν στην άτυπη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στην Πράγα.

Εν μέσω κλιμάκωσης της προκλητικής ρητορικής από την Τουρκία, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και από την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία των 44 ηγετών που μετέχουν στη Σύνοδο.

Όπως απεικονίζεται, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στα αριστερά της δεύτερης σειράς, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος στην πρώτη σειρά και στα δεξιά, κάτι που φυσικά επιβεβαιώνει το ψυχρό κλίμα ανάμεσά τους. Σημειώνεται μάλιστα ότι οι δυο ηγέτες φέρεται να μην αντάλλαξαν όχι απλά κουβέντα αλλά ούτε και βλέμμα, παρά το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρασε μπροστά από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άτυπη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας 2022 Alastair Grant, Pool/AP Photo

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας 2022 Petr David Josek/AP Photo

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα