Προανακριτική: Μια ακόμη εβδομάδα δίχως Καλογρίτσα

Προανακριτική: Μια ακόμη εβδομάδα δίχως Καλογρίτσα
Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του Eurokinissi

Συνεχίζει να εξετάζει μάρτυρες η επιτροπή με απόφαση της Ν.Δ παρότι επί έναν μήνα δεν προσέρχεται ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Δίχως τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, δηλαδή τον Χρήστο Καλογρίτσα, θα συνεχίσει την διαδικασία εξέτασης μαρτύρων η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Η απουσία του Χρ.Καλογρίτσα (που αυτή την φορά επικαλείται καραντίνα λόγω επαφής με γνωστό κρούσμα) για περισσότερο από 1 μήνα από τις συνεδριάσεις της επιτροπής δημιουργεί σοβαρά πολιτικά ερωτηματικά και δείχνει να οδηγεί σε πολιτική απομόνωση την κυβερνητική πλειοψηφία της επιτροπής.

Θυμίζουμε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας αρχικά αρνήθηκε να καταθέσει επικαλούμενος παρενέργειες από τον εμβολιασμό του για τον Covid 19. Στη συνέχεια με επιστολή του έθεσε όρους για το ποιοι μάρτυρες επιθυμεί να κληθούν ζητώντας  κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με εκπρόσωπό της Λιβανέζικης εταιρίας CCC που φέρεται να του έχει δανείσει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο και ζητά να της επιστραφεί. Σύμφωνα με οτν πρόεδρο της επιτροπής Σταύρο Κελέτση ο επιχειρηματίες αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα εφόσον ειδοποίησε πως η υγεία του «βαίνει καλώς», όμως αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

Η συνθήκη αυτή προκαλεί τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής όλα τα πολιτικά κόμματα πλήν της Ν.Δ θεώρησαν αυτονόητο ότι η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχίζει να εξετάζεται δίχως τον βασικό μάρτυρα της δικογραφίας στην οποία βασίζεται η παραπομπή του Ν.Παππά με την κατηγορία της δωροδοκίας προς όφελος τρίτου. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη έχει μιλήσει ευθέως για διαπραγμάτευση η οποία διεξάγεται ανάμεσα στον Χρήστο Καλογρίτσα και την κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητες και των δύο πλευρών, πολιτικές από την πλευρά της Ν.Δ, οικονομικές από την πλευρά Καλογρίτσα. Επίσης η αντιπολίτευση έθεσε θέμα κλήτευσης του γιού του Χρήστου Καλογρίτσα, Βλαδίμηρου μια και η δική του υπογραφή βρίσκεται στην αίτηση για την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας το 2016.

Πάντως η κυβερνητική πλειοψηφία, αποφάσισε να συνεχιστούν οι εργασίες της επιτροπής με την εξέταση άλλων μαρτύρων. Έτσι την Πέμπτη θα κληθεί ο Αντώνης Λιανός, επικεφαλής του λογιστηρίου της εταιρίας CCC στην Ελλάδα. Επίσης προτάθηκε να σταλεί επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να μάθει η επιτροπή αν ελέγχθηκε το δάνειο της CCC προς τον Χρ.Καλογρίτσα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό που ο εργολάβος υποστηρίζει ότι λήφθηκε με την μεσολάβηση του Ν.Παππά για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Όπως φαίνεται η γαλάζια πλειοψηφία κατέθεσε το εν λόγω αίτημα μετά την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί ως μάρτυρας στην επιτροπή ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας με το ίδιο αντικείμενο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα