Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις Πάγκαλου. Είχε πει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου περί παρακολούθησης Αμερικανών πρεσβευτών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε για το θέμα ο δικηγόρος Αθηνών Άγης Τάτσης.

Ο δικηγόρος ζητά με τη μήνυσή του, την οποία υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, την ποινική δίωξη του Θόδωρου Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, παραβίαση μυστικών της πολιτείας κ.α.

ADVERTISING

Στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης, ο οποίος θα κληθεί πρώτος σε κατάθεση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, επισημαίνει πως είτε είναι αληθείς, είτε όχι, οι ισχυρισμού τού πρώην υπουργού αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα είχε κεντρικό ρόλο στο λεγόμενο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της ΝSA, είχε υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάγκαλος είχε πει η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα.

"Ο Πάγκαλος φέρνει την Αθήνα σε δύσκολη θέση"

"Κορυφαίοι στην κατασκοπία; Ελλάδα και ΗΠΑ", είναι ο εν τω μεταξύ τίτλος ανταπόκρισης από την Αθήνα στη γερμανική εφημερίδα Badische Zeitung.

Το δημοσίευμα αφορά την συνέντευξή του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, στα συμφραζόμενα των αποκαλύψεων του Der Spiegel που θέλουν την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα να είναι κέντρο παρακολουθήσεων.

"Και πριν η ελληνική κυβέρνηση προλάβει να ζητήσει από τους Αμερικανούς εξηγήσεις πήρε τον λόγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος", παρατηρεί η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Πάγκαλος είναι βετεράνος της πολιτικής.

"Οι πρακτικές των υποκλοπών δεν φαίνεται να τον εκπλήττουν ή να τον εντυπωσιάζουν. Στους παρουσιαστές της εκπομπής ο Πάγκαλος λέει ότι μπορούν να αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι, καθώς 'στην βρόμικη αυτή δουλειά ανήκουμε στους καλύτερους".

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στο σημείο της συνέντευξης όπου ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν Αμερικανούς διπλωμάτες.

"Με τις αποκαλύψεις του, ο Πάγκαλος φέρνει την ελληνική κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Δεν μπορεί να επικρίνει την πρακτική των υποκλοπών που ακολουθούν οι ΗΠΑ, τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι οι ελληνικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή", αποφαίνεται το δημοσίευμα.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, dw.de)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάγκαλος: Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας να πάω φυλακή

Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι δηλώσεις Πάγκαλου επιβεβαίωσαν τα ευρωπαϊκά "παιχνίδια κατασκοπείας"

SHARE:

24Media Network