Προκαταρκτική εξέταση για τις παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας

Προκαταρκτική εξέταση για τις παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας
Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσόγονου. (EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Διοικητικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν παράτυπες διαδικασίες στην κατάρτιση λιστών της διαθεσιμότητας

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν καταγγελίες διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, σχετικά με παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας που κατήρτισε το υπουργείο Παιδείας.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” στο οποίο αναφέρεται ότι διοικητικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν παράτυπες διαδικασίες στην κατάρτιση λιστών διαθεσίμων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ – κατά την οποία έλαβαν απόφαση συνέχισης της απεργίας τους – καταγγέλθηκε ότι συνάδελφοί τους παράτυπα εντάχθηκαν στις λίστες διαθεσιμότητας μετά από ψευδείς δηλώσεις άλλων συναδέλφων τους.

Η κ. Παναγιώτα Φάκου ανέθεσε την έρευνα σε εισαγγελέα Πρωτοδικών με εντολή να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα