"Προοδευτική αναμέτρηση με τη συντήρηση" εξαγγέλλει η Φώφη στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση EUROKINISSI

Την Πέμπτη δίνεται στη δημοσιότητα η πολιτική εισήγηση. «Ξανά μπροστά ή νέες περιπέτειες» το σύνθημα του Συνεδρίου. Ξεκόβει με την ομιλία της η Φ. Γεννηματά τα περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο. Αγωνία για το εάν θα διαφοροποιηθούν –και πώς- με τις τοποθετήσεις τους Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος.

«Η χώρα χρειάζεται προοδευτική αναμέτρηση με τη συντήρηση σε όλες τις εκφράσεις της» αναμένεται να τονίσει με την εισαγωγική της ομιλία στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά, ενώ θα τονίσει ότι το κόμμα της «είναι η προοδευτική λύση για τη χώρα». Το σύνθημα-δίλημμα του Συνεδρίου που θέτει η Φώφη Γεννηματά είναι «Ξανά μπροστά ή νέες περιπέτειες», ενώ θα ζητήσει «ψήφο στο ΚΙΝΑΛ και το πρόγραμμά του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας». 

Η Χαριλάου Τρικούπη, αν και εμμένει στη «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους και κατά της Νέας Δημοκρατίας, συνυπολογίζοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης (και φυσικά και των συνέδρων) διαθέτει αντιδεξιά αντανακλαστικά. 

ADVERTISING

Με την εισαγωγική της ομιλία στο Συνέδριο η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να κλείσει με αποφασιστικό τρόπο το θέμα της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, με σκοπό να κλείσει τη σχετική συζήτηση που σειρά στελεχών επιδιώκει να ανοίξει στο Συνέδριο. Με ενδιαφέρον, ωστόσο, αναμένονται οι ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν και ο Κώστας Σημίτης αναμένεται να είναι ενωτικός, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμάται ότι θα θέσουν, έστω και με προσεκτικό τρόπο, την πλατφόρμα τους για την επόμενη ημέρα και κυρίως για τις μετεκλογικές συνεργασίες, θέμα στο οποίο δεν πρόκειται να τοποθετηθεί η Φώφη Γεννηματά. 

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, άλλωστε, απομένει η συζήτηση για την τοποθέτησή του ή όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πλειοψηφία των στελεχών πιστεύει ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα οριστεί επικεφαλής του Επικρατείας, η Φώφη Γεννηματά όμως δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το θέμα ούτε στους πλέον στενούς της συνεργάτες. 

Την Πέμπτη θα δοθεί στη δημοσιότητα η πολιτική εισήγηση του Συνεδρίου, που θα περιλαμβάνει σε περίληψη και το «Πρόγραμμα Ελλάδα», το οποίο η Φώφη Γεννηματά θεωρεί ως βάση συζήτησης με τα άλλα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι εκλογές δεν δώσουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα. 

Στο Συνέδριο, για πρώτη φορά, δεν θα κληθούν τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Οι ομιλίες και οι ψηφοφορίες για τα κείμενα και το Καταστατικό προγραμματίζεται να διεξαχθούν το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Η νέα ΚΠΕ θα αριθμεί 251 μέλη και σε αυτήν θα συμμετάσχουν (εξ οφίτσιο) οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, οι είκοσι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι δυο ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. 

Εντός δεκαπενθημέρου η ΚΠΕ θα εκλέξει Πολιτικό Συμβούλιο 21 μελών και το Γραμματέα του κόμματος. Όπως έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» το Σάββατο, Γραμματέας θα παραμείνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, όπως θα παραμείνει, εκτός μεγάλου απροόπτου και εκπρόσωπος Τύπου ο Παύλος Χρηστίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής

24Media Network