Προσφυγή Καπερνάρου κατά Μαρκογιαννάκη

Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Το στιγμιότυπο από τη συζήτηση της ερώτησης του Βουλευτή Β΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασιλείου Καπερνάρου και την απάντηση του υφυπουγού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας για έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Το στιγμιότυπο από τη συζήτηση της ερώτησης του Βουλευτή Β΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασιλείου Καπερνάρου και την απάντηση του υφυπουγού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας για έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ερώτημα του Βασίλη Καπερνάρου στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Ζητά να αποφανθεί το Συμβούλιο για τη στάση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην Προανακριτική για το Γ. Παπανδρέου

Με ερώτημά του στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος ζητά να αποφανθεί το Συμβούλιο για τη στάση που τήρησε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χ. Μαρκογιαννάκης, σχετικά με την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου να έρθει και να καταθέσει. 

"Με ερώτημα που κατέθεσα σήμερα  (Α.Π.:1364/23-4-2013) προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων , ζητώ την απόφανσή του για τον τρόπο που λειτούργησε ο πρόεδρος της προκαταρκτικής επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά την άρνηση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να εμφανισθεί ως μάρτυρας", σημειώνει στη δήλωσή του ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής.

"Ζητώ να γίνει γνωστό αν ήταν ορθή η απόφαση του κ. Μαρκογιαννάκη να μην εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγή του πρώην Πρωθυπουργού ενώπιον της επιτροπής, δεδομένου ότι το άρθρο 156 παρ. 3 και 4 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, όταν αποφασίζεται η σύσταση Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αυτή (η Επιτροπή) έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, όταν αυτός διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου, ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν υποχρεωμένος να διατάξει τη βίαια προσαγωγή του μάρτυρα" επισημαίνει ο κ. Καπερνάρος και προσθέτει:

"Παρά ταύτα, ο κ. Μαρκογιαννάκης προτίμησε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, στηριζόμενος προφανώς στους εκπροσώπους της τρικομματικής πλειοψηφίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Αφαντος ο Γ. Παπανδρέου: Αρνείται να έρθει να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Πιέσεις στο ΣΔΟΕ για το πόρισμα των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Υπόμνημα Παπανδρέου: Δεν ενημερώθηκα για τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

SHARE:

24Media Network